Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 24. 14:27, kedd | Helyi

Rendhagyó lakberendezési megoldások OSB lapból

Rendhagyó lakberendezési megoldások OSB lapból

Azt eddig is tudtuk, hogy az OSB sokrétűen felhasználható építőanyag, hiszen ott van, ha raklapra van szükségünk, jól jön, ha padlót akarunk lerakni vagy ideiglenes kerítést kell építeni, és akkor is első gondolatunk, ha térelválasztóról vagy a tetőanyag kiválasztásáról van szó. Léteznek viszont teljesen rendhagyó, formabontó és nagyon kreatív felhasználási módok is.

Kétévvel ezelőtt az Interspan Faipari Kft. és a Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Karának együttműködése kapcsán nyílt egy olyan OSB bútorkiállítás, ahol a féléves hallgatói projektmunkák eredményeként elkészített bútorokat lehetett megtekinteni. Ez kiállítás indíthatta el azt a folyamatot, hogy az OSB elkezdett kitörni a skatulyájából. Régen, szinte kizárólag funkcionális megoldások alapanyagaként gondoltunk rá, mára ez azonban megváltozott. Ehhez a változáshoz az is hozzájárult, hogy az utóbbi időben a lakberendezés területén is felerősödött az önkifejezés igénye, s ez teret engedett minden olyan alapanyagnak, amelyből valami különlegeset lehet alkotni kedvező áron.
Az OSB szép természetes hatást kelt, környezetbarát és divatos. Remek tulajdonságainak köszönhetően egy csipet kreativitással és fantáziával könnyedén egyedivé tehetjük vele otthonunkat, praktikus megoldásokat kínál a kertben, de akár cégünk termékeit is védhetjük vele, a végeredmény pedig igazán tartós, egyedi és stílusos lesz.
Készíthetünk belőle például egyedi asztalt, polcrendszert az apró dísztárgyaknak, de akár egy fa alapú nagy óra is dizájnos lehet egy olyan ebédlőben vagy amerikai konyhában, ahol a természetközeliség a cél, vagy a minimalista stílus egy alternatíváját szeretnénk megvalósítani. Egyedi hangulatot teremthetünk a hálószobában, ha a franciaágy mögé felteszünk egy ötletesen formára szabott OSB lapot és erre helyezzük a közös, szép emlékeket ábrázoló fotókat. De barkácsolhatunk akár egy heverőt is OSB-ből, készíthetünk nagy tárolási kapacitású „IKEA – stílusú” szekrényeket vagy használhatjuk a lapokat egy hangulatos burkolat kialakításához. Rengeteg kreatív térelválasztó megoldás valósítható meg OSB lapokból, például leválaszthatjuk az emeletre vezető lépcső mögötti részt vagy kialakíthatunk egy kis egyedi kuckót a piciknek a gyermekszobában.
Ha eltekintünk a bútorkészítéstől, akkor is számtalan lehetőség vár ránk. Ha szállítanunk kell valamit, építhetünk például raklapot vagy ládát is OSB-ből. Ez több szempontból is jó döntés, hiszen kedvező áron tudunk kialakítani dekoratív és strapabíró csomagolást. Az OSB szintén ideális kiállítási pavilonok és ideiglenes épületek alapanyagaként, hiszen könnyen szerelhető és jól díszíthető.
Az OSB lapok széleskörű elterjedtségének köszönhetően az anyag egyszerűen és gyorsan beszerezhető. Hozzáférhető fatelepeken, építőanyag kereskedésekben és tüzép telepeken is, de néhány helyen, például az OSBfutár.hu-nál a termékek méretre szabására, illetve házhozszállítására is van lehetőség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.