Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Október 12. 16:57, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

A mezgések vendégül látták a hajléktalan szálló lakóit

A mezgések vendégül látták a hajléktalan szálló lakóit

Mint minden évben, idén is Egészségnap keretében emlékeztek meg az élelmezési és a kenyér világnapjáról a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium diákjai és tanárai.

- Iskolánk büszke arra, hogy diákjaink minden munkafolyamatot megtanulnak, melynek során az élelmiszer a termőföldtől az asztalig eljut. Így természetes az is, hogy az élelmezés világnapján a tangazdaságunkban megtermelt, valamint a húsüzemünkben feldolgozott és a gyakorló pékségben a diákok által előállított termékekből terítjük meg az asztalt, melyből iskolánk minden tanulója és tanára kedvére csemegézhet – nyilatkozta Rózsa Pál, az iskola igazgatója a rendezvény kapcsán.
- A finom falatokat pedig megosztjuk a hajléktalan szálló lakóival is, hiszen több tálca szendvicset számukra is készítettek a diákok – tette hozzá az igazgató.

Az Egészségnap keretében lehetőség nyílt véradásra, illetve bárki ellenőriztethette a vércukor szintjét és a vérnyomását is. De mindezeken túlmenően további programok is színesítették a rendezvényt. Például volt öko-vetélkedő, hennakészítés, könyvsarok, film- és zeneszoba, lehetet társasjátékozni, csillám tetoválást készíttetni, sőt a vállalkozó kedvűek kipróbálhatták a jógát is. Akik pedig a dinamikusabb mozgás mellett döntöttek, azok kidobós játékon vehettek részt a tornateremben, vagy focizhattak az iskola aszfaltpályáján.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.