Városlista
2017. december 15, péntek - Valér

Hírek

2017. Szeptember 26. 12:30, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Bérunióért harcol a jobbik

Bérunióért harcol a jobbik

Szőcs Norbert a Jobbik Magyarországért Mozgalom regionális igazgatója szeptember 25-én mutatta be Bács-Kiskun megye 4. számú választókerületének jobbikos országgyűlési képviselő jelöltjét Kollár Lászlót.

A jobbikos régió igazgató a párt országos horderejű kérdéseiről beszélt a sajtó képviselőinek. Mint ahogy elmondta, megindult újra a plakát kampány, azzal a fő célzattal, hogy Magyarországon kormányváltás legyen. Azt is megtudhattuk, hogy 1100 plakát helyet vásárolt a jobbik. „A plakátok főbb üzenetei: kizárjuk a migránsokat, megemeljük a béreket, elszámoltatjuk és lecsukjuk a tolvajokat, mert mindennek van határa.” – mondta Szőcs Norbert.

A migránsok kizárása mellett másik sarkalatos pontja a kampánynak az uniós bérekért való küzdelem. A bérunióval kapcsolatos aláírásgyűjtést augusztus 20-án kezdték. Egymillió aláírást kell gyűjteniük Európában nyolc országban, Magyarországot is beleértve annak okán, hogy nyugaton ötször annyit keresnek ugyanazért a munkáért, mint hazánkban. Minél több aláírást sikerül összegyűjteni, annál nagyobb nyomást lehet gyakorolni az Unióra. A bérek megemelése pedig azt fogja eredményezni, hogy megszűnik országunkból a munkaerő kiáramlása – fejtette ki véleményét a Jobbik Magyarországért Mozgalom regionális igazgatója. Azt is elmondta, hogy mindez többletköltséggel fog járni a kormánynak, de erre is van megfelelő megoldás.

Megdöbbentő tényként közölte, hogy a Magyar Állam 2016-ban 12,6 M Ft-ot adott minden egyes multiban elhelyezkedett munkavállalónak támogatásként. Ha ezt az összeget a magyarországi kis- és középvállalkozások számára osztották volna ki, akkor sokkal előbb tartana az ország.

A rövid összefoglalót követően mutatkozott be Bécs-Kiskun megye 4. számú választókerületének jobbikos országgyűlési képviselő jelöltje: Kollár László.
Közel 9 éve annak, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom félegyházi vezetője Kollár László. 50 éves és 26 éve él boldog házasságban feleségével és három gyermekével, akik közül már kettő kirepült a családi fészekből. Felesége az egykori Kiskun Takarékszövetkezetnek immáron 27. éve dolgozója, így ő is közismert személy városunkban. Kollár László vállalkozóként dolgozik, mint munka- és tűzvédelmi előadó. 7 éve, hogy a jobbik képviseletét ellátja a kiskunfélegyházi városi testületben, 5 éve pedig bekerült a megyei közgyűlésbe.

Az országgyűlési képviselő jelölt rövid bemutatkozása mellett elmondta azt is, hogy abban az esetben, ha a félegyházi választókörzetben a Jobbik Magyarországért Mozgalmat, valamint személyét is támogatják a szavazó polgárok, akkor a kórház funkcióinak visszaállításáért mindent latba fog vetni. Ezen túlmenően fő célkitűzései között szerepel a választókörzet úthálózatának megújítása is. Véleménye szerint az elmúlt 30 év alatti egyetlen út (Kiskunfélegyháza – Kiskunmajsa között) megújulása nem tekinthető fejlődésnek.

A jobbikos képviselő beszélt a 110 éves múlttal rendelkező Fürdőszálló fejlesztési lehetőségiről is, mellyel – a turizmus fejlődésével egyidejűleg - több munkahelyet is lehetne teremteni.

Az utóbbinál maradva, a képviselő véleménye szerint az egyéni vállalkozók, mikro, kis- és középvállalkozások támogatásával szintén több munkahelyet lehetne létrehozni. Mint ahogy azt megtudhattuk, városunk jelenlegi vezetésének gazdasági fejlesztéseire irányuló tevékenységével maximálisan egyetért, és feltett szándéka, hogy megválasztása esetén ezt az irányvonalat folytassa. Minél több olyan vállalkozást szeretne a jövőben is a városba hozni, melyek új munkahelyeket teremtenek, valamint a már meglévő magyar vállalkozásokat is fejlesztené.

Ezen túlmenően az országgyűlési képviselő jelölt fontosnak tartja a Félegyházi Szakképző Centrum cím visszaszerzését is, melyet anno elvettek városunktól és azóta Kecskemét és Kiskunhalas osztozik rajta. S noha létszám szerint és szakma specifikusság szerint is még mindig Kiskunfélegyháza jár élen, de mindenképpen fejlődnie kell mind a mezőgazdasági, mind pedig az ipari képzések infrastruktúrájának. Ez nemcsak a cím visszaszerzéséhez elengedhetetlen, hanem ahhoz is, hogy versenyképes szakmát és tudást tudjunk adni a diákok kezébe – zárta első kampánybeszédét Bács-Kiskun megye 4. számú választókörzetének országgyűlési képviselő jelöltje.

Ezek érdekelhetnek még

2017. December 15. 17:33, péntek | Helyi

Nyomd ki a súlyt és nyerj!

Holnap (2017. december 16-án) 8:45 órai kezdéssel hagyományőrző céllal ismét megrendezésre kerül a XV. Sébi-kupa fekvenyomó verseny a Darvas József Általános Iskola aulájában.

2017. December 15. 17:07, péntek | Helyi

Kicsiny dalosok angyali énekekkel kápráztatták el közönségüket

A hagyományokhoz hűen az adventi készülődést hangversennyel színesítették a Szent István Templomban a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kórusai december 14-én.

2017. December 15. 16:38, péntek | Helyi

Városvezetésünk a nagycsaládosokat és a 2017. év újszülöttjeit köszöntötte

December 13-án a Móra Ferenc Művelődési Központban köszöntötte városuk vezetése Karácsony alkalmából a 2017. év újszülöttjeit, valamint a nagycsaládosokat.

2017. December 15. 11:52, péntek | Helyi

A tanyavilágban élők helyzetéről tanácskoztak

A napokban tartották találkozójukat Bács-Kiskun megye 4-es számú választókerületének polgármesterei Szankon.