Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Január 17. 09:57, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Börtönőrt próbált megkenni egy elítélt Szegeden

Börtönőrt próbált megkenni egy elítélt Szegeden

Megpróbált megvesztegetni egy börtönőrt egy fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtönben, hogy így jusson illegálisan mobiltelefonhoz

– tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, a férfi ellen kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt emeltek vádat.

A vádirat szerint a jogerős szabadságvesztését töltő fogvatartott tavaly május 9-én szólította meg a körletfelügyelői szolgálatot teljesítő börtönőrt. Egy motozást követően – miután a többi elítélt már távozott –, megkérdezte a börtönőrt, hogy 100 ezer forintért behozna-e neki egy mobiltelefont. A kérést a börtönőr visszautasította, és azt kérdezte a vádlottól, hogy ezt komolyan gondolja-e. Ezt követően a vádlottra csukta a zárkaajtót, és jelentette parancsnokának a történteket.

A börtönőr hivatalos személynek minősül, a vádlott a pénz felajánlásával pedig kötelességének megszegésére próbálta meg rábírni a körletfelügyelőt – tudatta a csoportvezető ügyész.

(Címlapfotó: illusztráció / forrás: internet)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.