Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Február 23. 12:52, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Csak akkor figyelünk egészségünkre, mikor az már nincs

Csak akkor figyelünk egészségünkre, mikor az már nincs

Ki ne ismerné a majd 90 éves Szabó Gyuri bácsit, aki \"a bükki füvesember\" néven híresült el és sorra tartja előadásait, melyből útmutatást meríthetünk az egészséges élethez.

Február 21-én hozzánk is ellátogatott Kiskunfélegyházára, ahol telt házas közönség előtt tartotta meg előadását a Móra Ferenc Művelődési Központban.
Szabó Gyuri bácsi a magyar népi tudás egyetlen ‘Magyar örökség-díjas’ kitüntetettje, aki nagyanyjától tanulta a füvek ismeretét és szeretetét, és aki egészsége érdekében ma is minden nap használja a gyógynövényeket.

Ma Magyarországon már csak 20-25 olyan tudója van a gyógynövényeknek, aki őseitől szellemi örökségül kapta tudományát. Gyuri bácsi valahol a Bükk rejtekében éldegélve, gyermekkora óta járja az erdőket, gyűjti a gyógyító növényeket, melyeknek titkát készségesen feltárja egy-egy előadásain. Több mint 150 féle gyógynövényt ismer és alkalmaz. Gyógyteái számtalan bajra, nyavalyára adnak enyhülést.

Magyarországon a lakosság soraiban nagyon sok a cukorbeteg, a túlsúlyos, a rákbeteg. Ezek mind-mind olyan problémák, melyek megelőzhetőek, illetve legyőzhetőek. A legfontosabb, amit meg kell tennünk egészségünk megőrzésére, hogy évente legalább kétszer, de inkább negyedévente ki kellene takarítani a szervezetünket a méreganyagoktól. Magyarországon hal meg évente a legtöbb ember rákbetegségben. Ennek legfőbb oka a sok vegyi hatás, a másik az, hogy az emberek nem törődnek az egészségükkel akkor, amikor még az megvan. Akkor már törődnének, amikor már nincs meg, de olyankor már késő. A belső tisztításra két módszert ajánlott Gyuri bácsi. Az egyik az a módszer, mikor felváltva iszunk csalánlevél teát illetve diófa levél teát reggeli előtt. A főzet kitakarítja a vérereket, nyirokereket. Ezt egy hónapig kell csinálni. A másik módszer alkalmazásakor ennek a két növénynek a keverékét vesszük magunkhoz naponta. Ezt szintén egy hónapig alkalmazzuk. A belső tisztítás mellé Gyuri bácsi még azt is ajánlja, hogy támogassuk meg a legfőbb méregtelenítő szervünk működését, mely a májunk és a vesénk. Ezt egy héten egyszer egy csésze gyermekláncfűlevélből, mezei katánglevélből, aranyvesszőből, ezerjófűből készült tea elfogyasztásával tehetjük meg. A gyógynövények mellett Gyuri bácsi kihangsúlyozta a víz fogyasztás fontosságát, mellyel szintén a méregtelenítést és a vesénk jó működését segíthetjük elő.

A szervezet méregtelenítésének lehetőségei mellett az előadáson megjelentek megismerhették a legfőbb betegségek gyógyítására alkalmas gyógynövényeket is, valamint azok alkalmazásának lehetőségeit. A díszterem előtt pedig lehetősége nyílt mindenkinek vásárolni is a teákból.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.