Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Február 24. 14:44, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Díjjal ismerték el a félegyházi ápolók kiválóságainak munkáját

Díjjal ismerték el a félegyházi ápolók kiválóságainak munkáját

Február 23-án, a Móra Ferenc Művelődési Központban a Semmelweis Emlékév tiszteletére rendezett ünnepségen adták át a félegyházi egészségügyi dolgozók kiválóságainak az Oltalmazó kezek díjakat.

Az Oltalmazó kezek díj a Mindennapok Angyalai mintájára jött létre, melyet 2015-ben Hovány Márton alapított a megyei kórház támogatására. A megyei díj elsősorban a kecskeméti kórház dolgozóit jutalmazta, noha egy alkalommal félegyházi egészségügyi dolgozók is fent állhattak a dobogón.

Az „Oltalmazó kezek díj” azonban minden bizonnyal a megyei kórház berkein belül fog maradni a közeljövőben. Ennek hiánypótlására, Paksi Tiborné gazdasági igazgatóhelyettes ötlete alapján született meg a kiskunfélegyházi díj: „Oltalmazó kezek” néven. Nem kisebb elismerés illeti Csősziné Juhász Ildikó telephelyvezető ápolónőt, aki fáradtságot nem ismerő igyekezetével vett részt minden munkában, melyen nem csak a díjak átadása és az est megszervezése értendő.
- Nálunk ápolóknál a sikerélmény nem abból áll, hogy megdicsérnek egy jól megírt ajánlatért, vagy megveregetik a válladat egy sikeres tárgyalás után, mert sok pénzt kerestél a cég számára. Itt a sikered az emberek hálás tekintetéből, szavaiból mérhető egyedül, akiken segítettél és akik nem felejtenek el téged soha. Ehhez a sikerélménnyel szeretnénk hozzájárulni díjunkkal az Oltalmazó kezek díjával – mondta Csősziné Juhász Ildikó a kiskunfélegyházi kórház ápolási igazgatója az ünnepség nyitányaként.

Az elismerésben részesülő öt dolgozó kiválasztására nagy gondot fordítottak az egészségügyi intézetben. A több körös – természetesen titkos - szavazás során a kollégák, vezető ápolók és orvosok adták le ajánlásaikat, melyből az alapítvány kuratóriumi tagjai választották ki szavazással a díjazottakat.
Díjazottak:

Csáky Róbertné:"2007. óta a krónikus belgyógyászat ápolója. Megbízható, nyugodt személyiség, mely nagyon fontos tényező a betegellátás során fellépő akkut eseményeknél. A betegápolás során magas színvonalat képvisel, szakmai tudása, magabiztossága mellett szerény és jólelkű ember.”

Juhász Lászlóné: „Tevékenységét az egészségügyet illető lelkiismeretesség, kötelességtudat, önzetlenség jegyében végzi. A több évtizedes munka sem törte meg empátia készségét. Emberi magatartásával, szakmai elkötelezettségével példaképként állítható a többi dolgozó elé.”

Movácsiné Nagy Erika: „Kötelességtudata, hitelessége példaértékű. Kimagasló, kitartó munkájával emberi magatartásával, megbízhatóságával érdemelte ki az elismerést.”

Szabó Nikolett: „Betegekért tett szolgálata, hivatástudata, áldozatvállalása példaértékű. Pozitív hozzáállásával szakmai felkészültségével méltán érdemelte ki kolléganői, orvosai elismerését, megbecsülését.”

Tóthné Kovács Anikó: "Több mint 20 éves egészségügyi szolgálatai alatt empátia készségének, barátságos segítőkészségének nap, mint nap tanúi lehetünk. A leterheltség ellenére a betegeket és hozzátartozóit, csendesen bátorítóan tájékoztatja és segíti."

A díjazottak egy csokor virágot, elismerő oklevelet és Dobos Zsuzsa által készített kerámiát vehették át dr. Körtvélyessy András kórházigazgatótól Paksi Tiborné gazdasági igazgatóhelyettestől és drPerlaki Pál kardiológus főorvostól.

(Címlapfotó: Váradi Éva ; Fotógaléria: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.