Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Március 19. 10:37, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

Egyenesen hajtott be a körforgalomba az ittas sofőr

Egyenesen hajtott be a körforgalomba az ittas sofőr

Kiskunfélegyháza külterületén, az 5-ös számú főúton 2018. március 18-án 18 óra 20 perc körül egy 22 éves városföldi lakos közlekedett Opel Vectra típusú személygépjárművével.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a férfi az út 108.500 méterénél található körforgalomba nem az út vonalvezetésének megfelelően, hanem egyenesen hajtott be, majd letért a jobb oldali árokba, ahol többször megpördült. A jármű a megállást követően kigyulladt. Az autó vezetője súlyos sérülést szenvedett. A sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja, ezért a rendőrök vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszesital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.