Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Február 25. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Elronthatja az étel ízét...

Elronthatja az étel ízét...

...ha így tisztítod az edényeket.

Kigondolod, hogy mi legyen a vacsora, bevásárolsz hozzá, elszöszmötölsz az étel előkészítésével, finoman befűszerezed, felteszed főni, vagy beteszed a sütőbe. Eltöltesz az egész folyamattal majdnem 2 órát, majd megkóstolod, amit főztél. Hm, furcsa íze lett, mit ronthattál el? Lehet, hogy nem a fűszerezéssel volt gond!

Rossz ízű lett a kávé

Ha nem mosod át rendszeresen a kávéfőződet meleg, mosogatószeres vízzel, és nem győződsz meg róla, hogy nem maradtak ott zaccmaradványok, akkor lehet, hogy kellemetlenebb, savanykásabb íze lesz a kávédnak. A kávé illetve a zacc beavasodhat egy idő után, és ez okozza a rossz ízt.

Piszkos grillrácson sütni

A grillrácsra ragadt égett kajamaradványok rossz ízt adhatnak a friss ételnek. Érdemes minden használat előtt vagy után alaposan lekefélni a szénné égett ételt illetve annak maradványait a rácsról, hogy legközelebb semmi ne ronthassa el az ízletes pácolt husikat, zöldségeket.

Serpenyő a mosogatógépben

Az egyszerű meleg vizes, mosószeres mosás és öblítés még rendben van, ha serpenyőkről van szó, ám a mosogatógépbe már nem érdemes betenni. A mosogatógép jobban felsértheti, lemoshatja a külső rétegét a serpenyőnek, emiatt könnyebben leragad az étel, vagy egyenetlenül sül.

Túl erős illatú mosószer a mosogatógépben

Nem minden mosogatószer egyforma, van, amelyiknek sokkal erősebb az illata, ami még sokáig érződik az edényeken mosogatás után vagy mosogatógép használat után. Ez ronthat az ételek ízvilágán. Válassz olyan mosószert, aminek nincs olyan erős illata.

Nem takarítod ki a sütőd

A kifröcsögött zsír, odaégett sajt stb. jobb, ha minél előbb el van távolítva a sütő aljáról, illetve faláról, mivel a keletkező szagok ronthatnak az ételek ízén, nem is beszélve arról, hogy nem éppen asztalhoz csábító illatok jönnek majd a sütődből.

Nem öblíted ki a műanyag dobozokat

A műanyag ételes dobozok nagyon praktikusak a maradékok tárolására, illetve az étel szállítására. Ha azonban rögtön használat után nem öblíted át, akkor bizony hosszasan megőrzi a szagokat. Értelemszerűen ezért azt javasoljuk, hogy ahogy kifogyott belőle az étel, azonnal öblítsd el alaposan langyos vízzel és mosogatószerrel - még az alaposabb mosogatás előtt, így megakadályozhatod, hogy még jobban átjárják a szagok.

Ha nem öblíted el az edényeidet rendesen

A mosogatás után az öblítés is fontos. A mosószeres vizet alaposan le kell öblíteni az edényekről, evőeszközökről, nem is beszélve a poharakról, hiszen senki nem szeretne vegyszeres ételt vagy szappanízű vizet. Ne ugord át ezt a lépést, és ne spórolj az öblítő vízen. :)

Túl sok evőeszközt zsúfolsz a mosogatógépbe egy rekeszbe

Ha teljesen teletöltöd a mosogatógéped evőeszközös rekeszét, ráadásul egy irányba néznek a kanalak és a villák, akkor könnyen összeragadhatnak, így nem tudja őket teljesen átmosni a gép. Ügyelj rá, hogy más irányba nézzenek, ne tapadjanak össze az evőeszközök, és ne is legyen túlzsúfolva a rekesz, hogy alapos munkát végezhessen a mosogatógép.

Nem öblíted át a kávéfőzőt, vízforralót miután vízkőtlenítetted

Ha havonta egyszer ecettel átmosod ezeket az eszközöket, azt nagyon jól teszed, ám az öblítést sem szabad kihagyni. Valószínűleg nem elég egyszer átöblíteni a kávéfőzőt és a vízforralót, hogy a következő használatkor elkerülhesd az ecetes ízt és szagot, szóval ne sajnáld az öblítő vizet itt sem!

A hipót illetve fertőtlenítőszereket nem öblíted le rendesen

Egy tisztes fertőtlenítés időnként minden konyhára ráfér, azonban ilyenkor még jobban ügyelni kell az öblítésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.