Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. November 24. 12:59, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Konferenciát tartottak a sportkedvelők

Konferenciát tartottak a sportkedvelők

Sportos Élet Konferencia… - e címet viselte az az összejövetel, melyet a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub szervezett és az Ipartestület Székházában november 23-án tartottak meg.

A jeles esemény főcíme talán lehetett volna az is, hogy "Ilyen még nem volt!!!" - hiszen a félegyházi sportkedvelők valóban nem vettek még részt hasonló rendezvényen - ismerte el ezt a tényt lapunknak Balla László alpolgármester is a konferenciát megelőző pillanatokban.

Mint ahogy azt az alpolgármester elmondta, nagyon örül a kezdeményezésnek. Az önkormányzat az utóbbi időben megtett mindent annak érdekében, hogy azok a létesítmények, amelyek szükségesek a kisebb-nagyobb gyermek, fiatalabb és idősebb generáció sportolásához megépüljenek, avagy fejlődjenek, modernizálódjanak. Két év alatt két sportlétesítmény – egy műfüves labdarúgó pálya és egy műanyag borítású kosárlabda pálya – épült, de már szerepel a tervek között a félegyházi uszoda kinti medencéjének valamilyen szintű lefedése, illetve egy birkózó terem építése is.

- Úgy gondolom az önkormányzat részéről elindult egy pozitív irány, amelynek minden mozzanata haszontalan erőfeszítés lenne, ha a városnak nem lenne ilyen sokrétű sportszakosztálya, mozgásközpontú klubja, amelyek sikeres versenyzőket tudnak indítani nemcsak országos, hanem nemzetközi megmérettetéseken is. Ez a rendezvény ismét azt támasztja alá, hogy az önkormányzat munkája nem hiábavaló – nyilatkozta Balla László alpolgármester.

Németh László, a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub elnöke a konferenciával kapcsolatban elmondta, hogy szeretné, ha rendszeresen tudnának találkozni a sportkedvelők egy-egy ilyen rendezvény keretén belül is, nemcsak a sportpályán, avagy edzőteremben, uszodában stb.

A fő cél természetesen az, hogy a városban és a régió településeiben jobban meg tudják ismerni a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub működését, tevékenységét, szemléltetni tudják a klubhoz való csatlakozás pozitív oldalait, mert véleménye szerint nagyon sokan információhiányban szenvednek ezen a téren. Sajnos még csak azt sem tudják, miként lássanak neki a testmozgáshoz, hová járhatnának sportolni, milyen lehetőségeik vannak arra, ha csapatban szeretnének játszani, avagy szülőként hogyan motiválhatnák gyermekeiket az egészség alapkövére: a testedzésre.

- Az első alkalomra meghívott vendégeink (Dr. Vizi András – Ironman, Bács Ferenc – úszás oktató, Csontos Piroska paralimpikon és edzője Nagy Viktor) is mind-mind a kezdetekről mesélnek. Arról az útról, amely ugyan rögökkel, nehézségekkel teli, de megéri a fáradtságot, a lemondásokat és a kemény munkát. Senki sem élsportolóként kezdi az életét! – e szavakkal zárta Németh László a vele készített interjút.

Az ipartestület csordultig megtelt teremében izgatottan várták sorra az előadásokat, melyek amellett, hogy nagyon sok információval szolgáltak, még érdekesek és szórakoztatóak is voltak. A vetítővásznon színes képek is illusztrálták az egyes előadások mondanivalóját, melyek teljes egésszé tették a neves sportolók beszámolóit.

A rendezvény zárásaként persze bárki kérdezhetett az előadóktól, de egymás között is meg lehetett vitatni a hallottakat pár falat majszolni és kortyolni való mellett.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.