Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Május 23. 18:07, szerda | Belföld
Forrás: mti

Megszúrta alvó férjét, majd hagyta elvérezni - 15 évet kapott

Megszúrta alvó férjét, majd hagyta elvérezni - 15 évet kapott

Nem jogerősen 15 év fegyházbüntetésre ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék szerdán azt a nagykanizsai asszonyt, aki tavaly nyáron késsel megszúrta alvó férjét, majd hagyta elvérezni.

A vádirat szerint a nő és a férfi házassága a köztük lévő viták és esetenkénti bántalmazás miatt megromlott, ezért 2015-ben szétköltöztek. Ennek ellenére továbbra is kapcsolatban voltak, a férfi nagykanizsai hegyi birtokát, illetve az ingatlanhoz tartozó területet is együtt gondozták.

Tavaly augusztusban ott italoztak, miközben többször összeszólalkoztak, szidalmazták egymást. A vita hevében a férfi megfenyegette a nőt egy késsel, majd később lefeküdt a teraszon lévő hintaágyba.

Az erősen ittas állapotban lévő férfi elaludt, a felesége ezután az asztalon hagyott késsel mellkason szúrta. A férfi még fel tudott kelni, beszélt is a nőhöz, majd összecsuklott és elájult.

Az asszony nem hívott segítséget, tovább italozott, és csak akkor hívta fel egyik ismerősét, miután észlelte, hogy a férfi teste hideg. Az ismerős a helyszínről értesítette a rendőrséget.

Az eljárás során a nő azzal védekezett, hogy erős felindulásból cselekedett, de nem akarta megölni a férjét. A törvényszék azonban azt állapította meg, hogy a vádlottnak szándékában állt ölni, kihasználta, hogy a férje alszik, erősen ittas, illetve védekezésre képtelen állapotban volt.

A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe többek között a vádlott büntetlen előéletét, beismerő vallomását, megromlott fizikai állapotát, súlyosbító körülményként értékelte viszont ittas állapotát a gyilkosság idején.

A Zalaegerszegi Törvényszék védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt 15 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte az eddig szabadlábon hagyott asszonyt, aki az ítélethirdetést követően előzetes letartóztatásba került.

A vádlott és ügyvédje a bűncselekmény minősítésének megváltoztatása, illetve enyhítés miatt fellebbezett, ezért az ítélet még nem jogerős.

Címkék: késelés, Nagykanizsa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.