Városlista
2019. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2019. Május 15. 21:06, szerda | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Mozgalmas május a Koppány Íjászoknál

Mozgalmas május a Koppány Íjászoknál

2019. május 12-én a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület tagjai két helyszínen, két versenyen képviselték városunkat.

Kovács Máté és Kovács László május 11-én Pécelre utazott egy kétnapos megmérettetésre, nevezetesen a 3D Grand Prix, I. fordulójára. A Péceli Csúnya tónál megrendezett versenyt a Gödöllői Sport Klub HUN-TER Íjász Szakosztálya valamint a péceli 2119 Egyesület szervezte, a HDH-IAA 3D GP szabályok szerint. Kizárólag a Magyar Íjász Szövetség által kiadott versenyengedéllyel lehetett részt venni a versenyen, ez azonban nem probléma, mert a Turul Koppány Íjászai HSE minden tagja rendelkezik hivatalos versenyengedéllyel. Mindketten modern pusztai íjjal lőttek, egy sok kihívással teli, nehéz, 3 körös versenyben, ahol körönként 20 cél volt kihelyezve, célonként 1 lövéssel. Az első két versenykört szombaton, a 3. versenykört vasárnap délelőtt lőtték a Koppányok, vasárnap délután pedig a döntőben mérették meg magunkat. Kimerítő és fárasztó volt ez GP, de Kovács Máté kiegyensúlyozott versenyzéssel már az első körben a második helyre küzdötte magát, és ezt az eredményét meg is tartotta végig, így ezüstéremmel tért haza. Kovács László a középmezőnyben a 13. helyen zárta a versenyt.

Május 12-én vasárnap a Koppányok másik csapata Hódmezővásárhelyre látogatott a Sólyompróbák elnevezésű Történelmi Versenysorozat második állomására. 24 célon 3 lövéssel zajlott a verseny. Viszonylag kis létszámú csapatokban, gyorsan végiglőtték a versenyt a nevezők.
A következő eredmények születtek:
Bicskeiné Csányi Mária kiváló versenyzéssel első helyezett lett, Zoboki Botond második, ifj. Fetter Tamás és Szeibert Imre harmadik, Fetterné Nagy Tünde ötödik és Balanyi Sándor pedig a nyolcadik helyen végzett. Mind a hatan a legnépszerűbb íjkategóriában, modern pusztai íjjal lőttek.
A következő hétvége is zsúfolt lesz a Turul Koppányoknál, mert az egyik csapat szombaton Dorozsmán, a másik csapat vasárnap Sándorfalván, a harmadik csapat pedig péntektől-vasárnapig a mai Románia területén Nagyvárad mellett Betfián versenyez majd.

Kis Mónika

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 15. 13:23, szerda | Helyi sport

Aquatlon OB Debrecenben

A Magyar Triatlon Szövetség vasárnap rendezte meg a Sport XXI. Aquatlon Országos Döntőt Debrecenben, ahol a DMTK-KVSE AQUASPORT Egyesület Triatlon szakosztályának versenyzői is indultak.

2019. Május 13. 20:49, hétfő | Helyi sport

Fénypárduc éremeső a Sólyompróbán

A Sólyompróbák II. fordulóján, Hódmezővásárhelyen jártak a hétvégén a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai.

2019. Május 07. 14:28, kedd | Helyi sport

Egy hétvége, három verseny a Koppányoknál

2019. május 04-én Csévharasztra utaztak a Koppányok versenyezni.

2019. Április 15. 16:17, hétfő | Helyi sport

Történelmi DAR VS 2019 kezdetét vette a Szittyaföldön

Április 14-én, vasárnap Szegeden elindul a Történelmi DAR VS 2019-es évad első állomása. Az íjászoknak 24 célon vegyes célokat kellett 3-3 lövéssel leküzdeni. A Turul Koppány Íjászok 13 fővel vettek részt a versenyen.