Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 24. 14:56, kedd | Helyi

Nagyító alatt a fitness terem karbantartás

Nagyító alatt a fitness terem karbantartás

Fitness terem tulajdonosként lényeges kérdés a létesítmény karbantartása.

Fitness terem tulajdonosként lényeges kérdés a létesítmény karbantartása. Miért fontos erre figyelmet fordítani, milyen időközönként szükséges elvégezni, anyagilag megéri-e és hogyan lehet a legjobb formában tartani a gépparkunkat? Ebben a cikkben az iparág egyik legjelentősebb szakértőjével, a Mánia Fitnessel keressük a választ ezekre a kérdésekre.

Egy létesítmény fenntartása állandó és változó költségekkel jár, az utóbbit pedig jelentősen megnövelheti a gépek amortizációjának mértéke. Az idő múlása még a legjobb minőségű, professzionális eszközökön is nyomot hagy, ezért sajnos nem elég a megvásárláskor befektetni egy fitness gépbe. A géppark rendszeres karbantartásával, szervízeléssel és az ápolással jelentősen megnövelhető a hasznos élettartam, az alkatrészek cseréje és szervízelése rendkívül költséghatékony megoldás. A fitness ipar továbbra is dinamikusan fejlődik, s az új technológiával készült innovatív kiegészítők és alkatrészek jelentősen könnyítik és hatékonyabbá teszik az edzést. Jó példa erre, az utóbbi években megjelenő hexagonális súly, mely a régebbi kör alakú súlyzókkal ellentétben nem gurul el, ezáltal biztonságosabb a használata. De akár említhetjük a Lock N Load® rendszerrel ellátott lapsúlyválasztó rendszert is. Az anyagi érveket leszámítva arról sem szabad megfeledkezni, hogy egy-egy elkopott, vagy tönkrement alkatrész súlyos baleseteket is okozhat, tehát a karbantartás vendégeink biztonsága érdekében is elkerülhetetlen. Ezen felül az igényes, esztétikus terembelső és tér a felhasználóink pozitív megítélése szempontjából is fontos.
A karbantartást illetően aranyszabály a rendszeresség. A megfelelő időintervallum meghatározásában sokat segíthet a gyártók erre irányuló útmutatója, melyet szinte minden nagy márka kibocsát a termékekhez csatoltan. Természetesen az intervallumok hosszát nagyban befolyásolja egy adott terem felhasználó köre és létszámának nagysága. Egy relatíve kis gépparkkal rendelkező létesítmény, kicsi alapterületen, nagy vendégkörrel az úgynevezett „holt” idő megszűnését eredményezi, azaz a gépek folyamatos használatban vannak. Ilyen jellegű fitness egységnél például nagy valószínűséggel gyakrabban kell karbantartást végezni az előírt átlagosnál.
Az egyik tipikus hiba a tulajdonosok részéről, hogy a nagyobb haszon, illetve a költségek csökkentése/lefaragása érdekében az esedékes karbantartást hosszabb, vagy rövidebb ideig elhanyagolják, esetleg nem fordítanak rá kellő mennyiségű összeget. Ez olyasmi, mint az izomépítés. Minél több szünetet tartunk, és minél huzamosabb ideig engedjük el magunkat, annál nagyobb izomtömeget kell magunkra építenünk egy restart esetén, esetünkben, pedig a géppark állapotának karbantartására és megóvására egyre nagyobb összeget és energiát kell fordítanunk.
A Mánia Fitness magasan képzett szakemberei rendelkezésre állnak a fitness gépek minden jelentős márkájának szervizelésére. A könnyű és problémamentes karbantartásról érdeklődjön náluk bizalommal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.