Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Március 13. 11:42, szerda | PR

Öt érv a szoptatós melltartó mellett

Öt érv a szoptatós melltartó mellett

Amikor a terhességhez, majd a baba első hónapjaihoz szükséges beszereznivalók listáját a leendő szülők elolvassák, először kicsit hihetetlennek tűnik, hogy ennyi mindenről kell gondoskodni.

Bizony, vannak nem kis számban praktikus eszközök, amelyek jól fognak jönni - és ezek közé tartozik a szoptatós melltartó is.

A babakelengye rengeteg elemet tartalmaz, amit a tapasztaltabb anyukák már nem vesznek annyira komolyan - említsük csak meg például a cumisüveg-mosókefét. Ám aki gyakorlott, az speciális melltartót biztosan vásárol. Egy ilyen beszerzéssel könnyebbé, örömtelibbé tehetjük a babánkkal való együtlétet, és leegyszerűsítjük az életünket. Lássuk, miért!

Könnyű megoldani a szoptatást

Ennek a darabnak az előnye, hogy nem kell hátul kikapcsolni, hanem elöl szétkapcsolható vagy legombolható, és megetethetjük a kicsit. Persze, normál melltartónál a vállpántot is le tudja húzni minden egyes alkalommal az anyuka, ám ezzel nyújtja annak anyagát.

A babák nem a türelmükről híresek, és sokkal jobb ez a fél kézzel, pillanatok alatt kivitelezhető megoldás a szoptatás esetén.

Emellett akár nyilvános helyen diszkréten félrehúzódva, egy kendő takarásában is megoldhatjuk az etetést, mivel nem kell bonyolult vetkőzésbe fognunk.

Megkímélhetőek a meglevő melltartók

Egy nő ruhatárában általában szép, csajos darabok találhatóak ebből az alsóneműből. Ezeknek meghosszabbíthatjuk az élettartamát, ha a húzgálástól, kapcsolástól, valamint az anyatejjel való találkozástól megkíméljük őket.

Nem kell attól félnünk, hogy a szoptatós melltartó teljesen elveszi a nőiességünket. Ma már ezekből is kimondottan esztétikus darabokat lehet találni. Fehéret, színeset, elasztánt vagy pamutot - rengetegféle változatot találunk a kínálatban.

Javasolt egyébként anyagában elasztánt is tartalmazó melltartóra szavazni, mivel ez nyúlékonyabb, jobban igazodik hozzánk, emellett a gyakori mosások után gyorsabban szárad.


Nagyobb méret kell a szokásosnál

A terhesség előtti melltartóinkról, ha anyatejjel etetjük a babánkat, a legnagyobb eséllyel le kell mondanunk erre az időszakra. A mell mérete ilyenkor ugyanis akár több számmal is nő. Emellett a melltartóbetéttel is érdemes számolni, amit még bele kell tenni a kebeltartóba.

Mindent a kényelemért

A kismamáknak pár testi változáson is át kell esniük a szoptatás időszakában. Ezek a melltartók úgy vannak tervezve, hogy minden kihívásra megfeleljenek.

A keblekkel járó nagyobb teher eloszlatásában a széles hátpántok segítenek, a maximális komfortot a puha, testbarát anyagok adják meg. Nagyon fontos, hogy ilyenkor ez a darab ne szorítson, ne nyomjon, a váll- és hátpánt ne vágjon be. Ez is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a szoptatás kellemes, pozitív élmény maradjon - mindkét félnek. Egy biztos, ez az a darab, amiből igazán érdemes igényeset és hozzánk illőt választani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Március 01. 10:23, péntek | PR

Hogyan rendezd be lakásodat vintage stílusban?

A vintage lakberendezési stílus az elmúlt években megtartotta népszerűségét. Ezen stílust az antik bútorok, a régi időket idéző dekoráció és a romantikus, természetes összkép jellemzi legjobban.