Városlista
2019. január 19, szombat - Sára

Hírek

2018. Május 15. 18:40, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Tetováló fesztivál lesz Félegyházán

Tetováló fesztivál lesz Félegyházán

2018. október 20-án rendezik meg városunkban az I. Jótékonysági Southern Tattoo Festet

- tájékoztatta lapunkat a három fő szervező Ónodi Árpád a Rocktár vezetője és Papp Anett a Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány elnök asszonya, valamint a szakmai vezető Kertész-Farkas János.

Anett már évek óta szervez városunkban jótékonysági rendezvényeket, ezúttal a rendezvényből befolyt összeget a Szegedi Gyermekklinika Onkológiai Osztályának ajánlják fel. Már felvették a kapcsolatot dr. Bartyik Katalin osztályvezetővel és az Onkológiai Osztály „Reménysugár Szeged Alapítvány”-ának kuratóriumi elnökével dr. Kovács Dénessel, akik nagyon nagy örömmel fogadták a kezdeményezést. Dél-Magyarországon a szegedi gyermekklinika onkológiai osztálya látja el a leukémiás és a daganatos kisgyerekeket. Ide tartozik Békés megye, Csongrád megye és Bács-Kiskun megye is. Ezen felül még a vérzékenységben, az anémiában és a trombózist szenvedett gyerekek is ezen a klinikán kapnak ellátást.

- Úgy gondolom, hogy a lehető legjobb helyre kerül a rendezvényből befolyt összeg – nyilatkozta Papp Anett.

A tetováló fesztivál szakmai részleteiről az Országos Tetováló Szövetség tagja Kertész-Farkas János a félegyházi születésű tetoválóművész beszélt, aki 10 éve kezdte a tetováló szakmát és hat éve nyitotta meg Hellwolf Tattoo néven saját szalonját városunkban.

- Örömmel csatlakoztam a jótékonyságic célű kezdeményezéshez, mert sajnos én is beteg voltam és sokáig titkoltam. Négy és fél - öt év kellett ahhoz, hogy túltegyem rajta magam. Majdnem az állásomba és az életembe került. Anno, mikor a kezelésekre jártam, mi felnőttek próbáltunk erőt adni a rákos gyerekeknek, hogy könnyebb legyen nekik. Ez azonban a visszájára fordult, mert inkább a gyerekek adtak nekünk felnőtteknek erőt a kezelések alatt. Ezt szeretnénk most megköszönni azzal, hogy a beteg gyerekek javára fordítjuk a rendezvényből befolyt összeget – mesélte el János a fesztivállal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón.

A nagy volumenű rendezvényen lesz tetováló verseny és meglévő tetoválások szépségversenye is, mely egyedülállónak számít az országban. Ezen kívül a gyerekeknek is lehetőségük nyílik majd kipróbálni a tetoválás mesterségét különféle műbőrökön. A műveket természetesen szakmai zsűri bírálni és díjazni is fogja. Ezzel a gesztussal nemcsak a gyermekek felé irányuló jótékonyság, hanem a kedveskedés is teret nyer.

Ónodi Árpád, a Rocktár vezetője, aki tulajdonképpen a helyszínt biztosítja a rendezvényhez a fesztivál zenei programját fogja biztosítani. Árpád örömmel tudatta, hogy polgári nevén Zana Zoltán, azaz Ganxta Zolee és a Kartel lesznek majd az est zenei fénypontjai. A zene biztosítása mellett pedig azt is felajánlotta Zolee, hogy segít a díjátadásban és a konferálásban is.

Annyi bizonyos, hogy pezsegni fog az élet október 20-án városunk első tattoo fesztiválján.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 19. 10:00, szombat | Helyi

Sokszor használjuk meggondolatlanul a világhálót

Gyermekeink nem tudhatják, mi számít internetes zaklatásnak vagy visszaélésnek, ezért fontos tudnunk, hogy mit tehetünk gyermekünkért, egészséges személyiségfejlődéséért.

2019. Január 19. 08:36, szombat | Helyi

Sokfelé kezdődik havazás, tovább hűl a levegő

Mától visszatér a tél.

2019. Január 18. 18:06, péntek | Helyi

100. életévébe lépett az ország Bálint gazdája

Legalább 40 évet letagadhatna Magyarország Bálint gazdája, sokan nem hiszik el, hogy 2019-ben a 100. életévébe lépett be, pedig így van! Nem régen előadást tartott, ahol az önellátás fontosságára hívta fel a figyelmet.

2019. Január 18. 13:33, péntek | Helyi

Új, szigorúbb irányelveket vezet be a YouTube

Szigorításokat vezetett be a videófeltöltés irányelveiben a YouTube, ugyanis a fiatalok között népszerű, viccesnek szánt kihívások és beugratások sokszor végződtek balesettel vagy halállal.