Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Október 21. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Új műhelyekben dolgozhatnak a Kossuth Lajos Szakképző Iskola tanulói

Új műhelyekben dolgozhatnak a Kossuth Lajos Szakképző Iskola tanulói

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolájának három tanműhelyében is komoly beruházást végeztek az elmúlt időszakban. A megújult tereket október 20-án adták át.

Ágoston Tibor tagintézmény-vezető így összegezte a felújítási munkák szükségességét, eredményességét: – A 40 éves tanműhely rendezvénysorozathoz kapcsolódóan került sor a felújítási és korszerűsítési munkálatokra, mivel a tanműhelyek öltözőinek és vizesblokkjainak helyiségei nem tudták biztosítani a jelenkor színvonalának megfelelő körülményeket a tanulók és az oktatók részére.

A tagintézmény vezetője azt is elmondta: – Az érintett helységek kialakításai az építés korabeli technológiát fedik le, általános és átfogó felújításon az építéstől eltelt időszak alatt nem estek át. A burkolatok, felületképzések, nyílászárók elhasználódtak, valamint a gépészeti és elektromos vezetékek, szerelvények szintén elavultak. Régóta szerettük volna a tanműhelyek szociális blokkjait felújíttatni, azonban a pénzügyi nehézségek miatt eddig erre nem kerülhetett sor. Örülünk, hogy ebben az évben megvalósíthattuk az elképzeléseinket, ezért szeretnék köszönetet mondani a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum vezetőségének, hogy biztosította a felújításhoz és korszerűsítéshez kapcsolódó pénzügyi fedezetet. Tanulóink a tanév kezdetétől folyamatosan már használatba vették a helyiségeket, mondhatjuk, hogy a próbaüzem megtörtént, minden jól működik és reméljük, hogy nagyon-nagyon sokáig így is lesz. Kérjük a tanulóinkat, hogy vigyázzanak rá, és rendeltetésszerűen használják a helyiségeket és berendezéseket.

A Kun utcai tanműhely átadásakor Seres Katalin tagintézmény-vezető helyettes köszöntötte a tanulókat és vendégeket. Elmondta: – Ez a mai nap többszörösen is ünnep számunkra, a 2007-intézményi összevonásnak köszönhetően került a szakiskolai képzés a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiumhoz, ebből következik, hogy a 2017-2018-as tanévben ünnepeljük a szakiskolai képzés 10 éves évfordulóját, ezzel az ünnepélyes átadással veszi kezdetét a 10 hét 10 szakma elnevezésű projekt. Ebben a tanévben igyekszünk minden iskolai rendezvényt a 10-es szám köré rendezni. Iskolánk 10 éve vette birtokba és alakítgatta át a helyiségeket tantermekké, közösségi terekké a tanulóink számára. Sajnos a vizesblokkok, fürdők átalakítására, felújítására már sosem maradt pénz. Nagy dolog számunkra, hogy a régóta dédelgetett vágyunk megvalósult ebben az évben.

Bajáki Imre, a külső tanműhely szakmai felelőse a molnártelepi tanműhely átadásakor arról szólt, hogy ez a tanműhely a 80-as években készült, az eltelt idő alatt tanulók százai sajátították el itt a különböző szakmák fogásait, és használták nap mint nap az épületet. Folyamatosan próbálták javítgatni, karbantartani, megóvni a szerkezetek állapotát, s közben több átalakítást is megélt az épület. Azonban az eltelt hosszú idő, valamint az elhasználódás indokolttá tette a vizesblokkok és öltözők felújítását.

Az átadásokon köszönetet mondtak a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum vezetőségének, hogy biztosította a felújítás költségeit. A tervező Trilit Kft. Építészeti és Konstrukciós Iroda Kalit Valéria okleveles építészmérnöknek és munkatársainak a tervezésért. A kivitelezést végző Bács-Ép-Generál Kft-nek, Bartos Szilvia ügyvezetőnek, valamint a felújítást irányító felelős műszaki vezetőnek, Vidéki Zsoltnak. A közbeszerzést bonyolító Top-Szakértő részéről dr. Simon Piroska közbeszerzési szakjogásznak, valamint a műszaki ellenőrnek, Csabai Csabának. Vér Attila okleveles építészmérnöknek és munkatársainak, az Agóra-Stukkó Építőipari Kft–nak, valamint a felújítást irányító felelős műszaki vezetőnek Szurmik Jánosnak - adta hírül a Félegyházi Közlöny.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.