Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Március 22. 13:12, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Új rekordokat ígér a húsvéti szezon

Új rekordokat ígér a húsvéti szezon

Az idei húsvéti szezon legalább 8-10 százalékkal nagyobb bevételt hozhat a boltoknak, mint tavaly – írja a Világgazdaság pénteki számában.

A lap által készített körképből kiderül: a kosárérték az ünnep előtt 30-40 százalékkal haladja meg az átlagot, húsvét hetében pedig a másfélszeresére is emelkedhet a forgalom.

A kereskedelmi láncok azt tapasztalják, hogy a nagypénteki munkaszünetnek nincsenek negatív hatásai, pusztán átrendeződik a forgalom. Néhány cég a megnövekedett igényekhez alkalmazkodva hosszabb nyitva tartással üzemel csütörtökön és szombaton, máshol növelik a pénztárosok számát a torlódások elkerülése érdekében.

A lap idézi a Nielsen piackutató legutóbbi összesítését, amely szerint húsvét előtt több mint 8 milliárd forintot költ sonkára a lakosság, ez 4200 tonnányi húsáru. De legalább 4,5 milliárd forint megy el csokoládéra, ami mennyiségben mintegy 900 tonna. Az üzletek beszámolója szerint a tojásforgalom 30-40 százalékkal nő az ünnep előtt.

(Kép forrása: minap.hu)

Címkék: húsvét, kosárérték

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.