Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. December 15. 16:38, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Városvezetésünk a nagycsaládosokat és a 2017. év újszülöttjeit köszöntötte

Városvezetésünk a nagycsaládosokat és a 2017. év újszülöttjeit köszöntötte

December 13-án a Móra Ferenc Művelődési Központban köszöntötte városuk vezetése Karácsony alkalmából a 2017. év újszülöttjeit, valamint a nagycsaládosokat.

Balla László alpolgármester az ünnepség nyitányaként a következőket mondta:

- Városvezetésünk nagyra értékeli és támogatja a gyermekeket nevelő családokat, a gyermekek nevelésével, gondoskodásával töltött időt. Ebben a békétlen, háborgó világban igen nehéz feladat hárul a szülőkre, hiszen nem elég a példamutatás, a meleg családi fészek, külső – tőlünk független – dolgoktól is védeni kell gyermekeinket, családjainkat. Kiskunfélegyháza egy békés kisváros, ahová az elmúlt években sok olyan család költözött, akik évekkel korábban külföldön vagy hazánk más városaiban találtak munkát, próbáltak szerencsét. Városunk fejlődésének köszönhetően egyre többen úgy gondolták és gondolják, hogy visszatérnek a gyökerekhez, és itt alapítanak családot, itt választanak óvodát-iskolát gyermekeiknek, amit szintén nagyra értékelünk és támogatunk.

Az alpolgármester köszöntőjében külön kihangsúlyozta, hogy 2016-ban 180 újszülöttet köszöntött városvezetésünk, idén pedig ez a szám 198-ra duzzadt. Azt is örömmel közölte, hogy a 2017-es évben három ikerpár is született. A kettőnél több gyermeket nevelő családok tekintetében pedig a benyújtott kérelmek alapján tudott nyilatkozni az alpolgármester, mely szerint 2017-ben 239 nagycsaládos kérelem, míg idén már 250 kérelem érkezett a hivatalhoz.

Balla László beszédének zárásaként pedig reményeit fejezte ki, hogy ezek a számok a következő években tovább emelkednek és nem kell attól tartania senkinek, hogy szeretett városunk elnéptelenedik, elöregszik.

Az ünnepi köszöntőt követően Kapus Dia szívet dalokkal, Kovács Beni kedves mesével, valamint Gombás Bende, a Móra Ferenc Gimnázium 9/D osztályos tanulója verssel szórakoztatta a megjelenteket.

Az ünnep zárásaként uzsonnával látták vendégül a nagycsaládosokat és a 2017. év újszülötteinek szüleit a kisteremben.

Akik megjelentek a jeles eseményen, azok a helyszínen átvehették városunk vezetésének ajándékát – az 5.000 Ft-os vásárlási utalványt – akik pedig nem tudtak eleget tenni a meghívásnak, azok december 20-áig vehetik át a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati pultjánál személyi igazolvánnyal.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).