Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Szeptember 22. 18:17, szombat | Helyi
Forrás: hirado.hu

Vasárnap hajnali négykor betoppan az ősz

Vasárnap hajnali négykor betoppan az ősz

Szeptember 23-án hajnali 3 óra 54 perckor csillagászati értelemben is megkezdődik az ősz.

Nincs visszaút: megállíthatatlanul rövidülnek a nappalok, a sötétség egyre nagyobb szeletet hódít el napjainkból. Teszi ezt egészen decemberig, amikor új lendülettel a fény megint utat tör magának – emlékeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ebben az évben szeptember 23-án lesz az őszi napéjegyenlőség. Ez az időszak ünnep, legalábbis régen az volt: őseink ilyenkor hálát adtak a természet bőkezű ajándékaiért, a termények sokaságáért.

Kissé tudományosabb megközelítésben a met.hu tudatja, hogy a Nap ekkor éppen 90 fok magasan delel az Egyenlítő felett, így a nappal és az éjszaka is ugyanolyan hosszúságú ezen a napon. Ezen a napon elkezdődik a csillagászati ősz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés