Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Augusztus 02. 10:26, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Nagy Kálmán - Futaszög SE Ballószög

VI. Nyakvágó Félmaraton és Családi Nap

VI. Nyakvágó Félmaraton és Családi Nap

A Futaszög SE Ballószög Sportegyesület 2018. augusztus 26-án, vasárnap immár VI. alkalommal rendezi meg Ballószögön a Nyakvágó Félmaratont és Családi napot.

Remek hangulat, csodás táj, egyedi befutóérem és nagy választék a frissítőpontokon.

Csak néhány a 6. alkalommal megrendezésre kerülő Nyakvágó félmaraton + terepfutó és terepkerékpár verseny és családi nap a nevezők számára legfontosabb jellemzőiből. A hagyományos Ballószögi vendégszeretet a nevezési sátortól a célzónáig végigkíséri a verseny minden résztvevőjét, hiszen a szervezők a település lakói, akik szívükön viselik a rendezvény sikerét. Az országos verse-nyeknek megfelelő szintű rajtcsomagokról a verseny hűséges támogatói gondoskodnak. Akik a 7 km-es futásra neveznek, azok együtt futhatnak Vadon Janival a népszerű műsorvezetővel. A terep nehézségeit – nem véletlenül a rendezvény egyik a jelmondata, hogy „Olyan, mint egy félmaraton, csak keményebb „melyet a tavalyi több mint 500 nevező is megerősíthet – nem csak a gyönyörű Kiskunsági Nemzeti Park látnivalói feledtetik, hanem a cél-zónában kapott ajándék alkoholos frissítés és masszázs lehetőség is.

Az idei újdonság - azon kívül, hogy a verseny az ÖTPRÓBA MOZGALOM pontgyűjtő állomása - az a csapatverseny, ahol a rendezők a csapatok tagjai által összesen megtett kilométereket díjazzák, és ahol a győztes csapatok jelentős jutalmakban – 75.000,- , 50.000,- és 25.000,- Ft értékben – része-sülnek. Ebben a csapatversenyben a rendezők szándéka szerint valóban a részvétel a fontos.

A futók idén is 3, 7, 14 és 22,5+ km-en, míg a terepkerékpárosok 22,5+ km-en tehetik próbára magukat az Alföldi környezetben haladó útvonalakon, ahol egyes távokon – 14 és 22,5 km - egy lovas tanya udvarán, kemencék mellet, hamisítatlan falusi hangulatban frissülhetnek a sportolók. A pálya útvonalának nagy része csodálatos természeti környezetben, festői tájon, a Kis-kunsági Nemzeti Park mellet halad el. A Nyakvágó domb tetejéről – mely a verseny névadójaként az egyik frissítő pont is egyben,és ahol különlegességként egy igazi tűzoltó autóból jön a párásítás – páratlan kilátás tárul a félmaraton +-t teljesítők szeme elé, akik az erdőkön áthaladva folytathatják tovább útjukat.

A legkisebbek a sportcentrumban, a 400m-es távon rendezett versenyen ismerkedhetnek a futással. Természetesen az előző évekhez hasonlóan - a rendezvényre jellemző családias hangulat részeként - a sportolókat kísérőkre, az érdeklődő látogatókra is gondolnak a szervezők, hiszen őket ismét számos érdekes program várja a versenyközpontban. Idén is lesz mászó fal, de a vendégek emellett különböző sportágak bemutatóit is megtekinthetik, vetélkedőkön vehetnek részt, haszná-lhatják a számos sporteszközt, játékot . A legkisebbek nagy kedvencét, az óriási ugráló várat, vala-mint a sokféle gyermek programot az eddigi szokásoknak megfelelően térítésmentesen vehetik igénybe az apróságok.

Az évről-évre rendszeresen visszatérő versenyzők és látogatók joggal mondják, hogy ez az a verseny, ami mindenkinek többet ad.

NYAKVÁGÓ FÉLMARATON és CSALÁDI NAP 2018.augusztus 26. BALLÓSZÖG

KEDVEZMÉNYES ELŐNEVEZÉS és BŐVEBB INFORMÁCIÓ:
www.nyakvagofutas.hu
Facebook: V.Nyakvágó-futás/kerékpár félmaraton+, és családi nap

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.

2024. Április 04. 16:29, csütörtök | Helyi sport

Húsvéti verseny beszámolók a Koppányok tollából

2024. március 29-én Nagypénteken, Domaszéken jártunk a Farkas a Piroskát elnevezésű örömíjászversenyen.

2024. Március 26. 11:01, kedd | Helyi sport

Tavaszi versenyek a Koppányoknál

2024. március 17-én a Magyar Íjász Szövetség 3D Szakága 2024. évi 3D Teremíjász Országos Bajnokságon vettek részt a Koppányok 4 fővel.