Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Június 20. 07:35, szerda | Helyi
Forrás: automotor.hu

Virtuális összkerékhajtású Mercedest is gyártanak majd Kecskeméten

Virtuális összkerékhajtású Mercedest is gyártanak majd Kecskeméten

Kecskeméten is gyártani fogják az A220e és S250e jelzésű hálózatról plug-in hibrid változatokat - írta meg az automotor.hu

Az új kompakt Mercedes-Benz modellek számára kifejlesztett hálózatról tölthető hibrid hajtás - zöld rendszám használatára jogosult így az autó - a Kecskeméten is gyártott A-osztályban debütál majd, a hírek szerint két változatban is kínálják majd azt.

Az első kerekeket hajtó 1,33 literes turbómotorhoz és a 7 fokozatú dupla kuplungos váltóhoz nem nyúlnak, az autó hajtására önmagában is képes, 90 lóerős villanymotor a hátsó kerekeket hajtja, a tökéletes összhangról az elektronika gondoskodik majd.

Attól függően, hogy a benzinmotor 136 vagy 163 lóerős változata kerül a motortérbe, A220e illetve A250e lesz a típusjelzés, és az összkerékhajtás miatt a 4Matic is ott lesz a névben.

A Mercedes-Benz A-osztály plug-in hibrid változatát a hírek szerint a Párizsi Autószalonon leplezik le, ekkor tudunk majd meg többet a műszaki részletekről, az akkumulátor kapacitásáról és az elektromos hatótávról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.