Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Június 17. 15:37, csütörtök | Helyi
Forrás: F. Adrienn

103. életévét töltötte Lukács bácsi

103. életévét töltötte Lukács bácsi

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára a 103 esztendős Cserép Lukács a napokban töltötte 103. életévét.

E jeles ünnep alkalmából városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester és Szamosi Endre önkormányzati képviselő köszöntötte őt fel otthonában.
Lukács bácsi jó kedvvel fogadta a kedves vendégeket és mesélt életének emlékezetes pillanatairól.

- Szeretek dolgozni, szeretek élni. Mindennek örülök, mindenben elgyönyörködök – vallja Lukács bácsi, akinek mosolygós arcát elnézve nem is gondolnánk, hogy bizony megjárta a második világháborút és hat évet töltött orosz hadifogságban.
Lukács bácsi 1950-ben nősült meg. Házasságukból egy fiuk és egy lányuk született. Ma már négy unoka és négy dédunoka varázsolja örömtelivé a mindennapokat a szépkorú számára.

Lukács bácsi mindig is szorgalmasan dolgozott. Kezdetben zöldségtermesztéssel foglalkozott, majd a kiskunfélegyházi fürdővállalatnál helyezkedett el, mint fürdőmester. Hatvanévesen vonult nyugállományba, azonban a földjét utána is szorgalmasan művelte, egészen 85 éves koráig.

Lukács bácsi napjainkban is tevékenyen él és jó kedélyét is megőrizte. Példaként áll előttünk hihetetlenül erős karaktere, akit nem tört meg a háború viszontagsága. 103 évesen is ugyanolyan lelkesedéssel figyeli a körülötte zajló eseményeket, mint fiatal korában és rajong minden aprócska szépségért, örömért, amit tartogat számára egy-egy nap.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg Városi Diáksport Bizottság a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.