Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Június 07. 00:00, vasárnap | PR

5 ok, amiért érdemes a netbankot választani

5 ok, amiért érdemes a netbankot választani

Ha még nem használod, ideje elkezdeni, mert a netbank sok nehéz helyzetből ki tud húzni. Most hoztunk öt olyan okot, ami miatt mindenképpen érdemes a digitális bankolásra átállni.

A mai világban a netbank használata alapszükséglet, de még mindig sok ember idegenkedik az online pénzügyektől. A bankfiókok nyitva tartása nemrég hetekig szünetelt, így azok az emberek, akik nem rendelkeznek még internetbank eléréssel, igen nehéz helyzetbe kerülhettek pénzügyek intézése miatt. Ha te is a nehezen váltók közé tartozol, íme öt olyan indok, ami miatt biztosan csatlakozni fogsz.

24 órás ügyintézés

Az online ügyintézés megállás nélkül elérhető. Ha átutalásra vagy egyenleglekérdezésre van szükséged, vagy egyszerűen csak ellenőriznéd a számlaegyenlegedet, egy egyszerű belépés után minden funkció elérhető otthonról, kényelmesen, a nap bármely szakában. Nem kell a banki nyitva tartásokra várnod, a saját időd és ütemed szerint intézheted minden banki ügyedet.
Ha gond lenne a kártyáddal, alig fél perc alatt le tudod tiltani a netbankon keresztül megállítva ezzel a visszaéléseket. Telefonos ügyfélszolgálaton keresztül ugyanez akár negyedóra is lehet. Ez alatt egy kártyatolvaj a beállított limitig le tudja szívni a számládat.
Ha már a limitről szólunk, jó tudni, hogy lehetőséged van a napi kártyalimit módosítására is netbankon keresztül. Ez jól jöhet, ha gyorsan valami drágábbat akarsz venni a neten, de utána azonnal leviheted megint alacsonyabb szintre a limited, még biztonságosabbá téve a kártyahasználatot.

Álmodban is dolgozik helyetted

A netbankban nem csupán azonnali műveletekre van lehetőség, hanem arra is, hogy egy későbbi időpontra állíts be egy tranzakciót. Ez praktikusan annyit jelent, hogy elég akár havonta egyszer belépned a rendszerbe és beállítani például a közüzemi számláid utalását egy adott napra. Mondjuk az után, hogy beérkezik a fizetésed és ismét van elegendő összeg a számlán a fizetéshez. Többet nem kell vele vacakolni, a rendszer automatikusan elvégzi a megbízást, mikor eljött az ideje.

Mit neked vírusválság?

A karantén idején otthon ragadtunk a környezetünk és saját biztonságunk érdekében. A netbank pontosan ezt a garanciát adja neked. Nem kell kitenned a lábadat a házból, hogy szinte bármilyen banki funkciót teljes biztonságban elérj. Sok helyen bizonyos feltételekkel akár kölcsön ügyintézésre is lehetőség van, ami pedig korábban csak a bankfiókokon és személyes ügyintézéssel volt elérhető.

Nincs sorban állás

Ha bankfiókba kell menned egy átutalásért, vagy akár a postára számlát fizetni, rengeteg időt pazarolsz el az oda- és visszajutással, valamint a várakozással és sorban állással. Otthon a kényelmes fotelből mindez néhány perc alatt megvan – egy kellemes kávét iszogatva. Biztonságos pénzügyi és egészségügyi szempontból is, és akár órákat megtakaríthat egy hónapban.

Extra szolgáltatások

Az igazán modern netbank szolgáltatások nem állnak meg az átlagos pénzügyi tranzakcióknál. Néhány banknál már találsz olyan különleges fintech szolgáltatásokat is, mint a pénzügyi tervezés funkció. Ez nem csupán nyilvántartja a költéseidet, de segít tervezni a pénzügyeidet és megtakarításaidat is. Igazi pénzügyi társ.
Ma már szinte minden bank szolgáltatása között szerepel online elérés és a világ egyre inkább a netbank felé fordul. De nem minden pénzintézet netbank szolgáltatása egyforma, ezért érdemes körülnézni, hogy melyik szolgáltatót választod. Érdemes a demó verziókat alaposan átnézni, hogy melyik a számodra a legmegfelelőbb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Március 01. 10:23, péntek | PR

Hogyan rendezd be lakásodat vintage stílusban?

A vintage lakberendezési stílus az elmúlt években megtartotta népszerűségét. Ezen stílust az antik bútorok, a régi időket idéző dekoráció és a romantikus, természetes összkép jellemzi legjobban.