Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. November 20. 18:00, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Bűnmegelőzési kvízjátékra invitálták az időseket

Bűnmegelőzési kvízjátékra invitálták az időseket

Folytatódik városunkban az időskorúaknak a trükkös csalások és a betöréses lopások elleni felvértezése.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság és a Móra Ferenc Művelődési Központ november 20-án délelőtt kellemes hangulatú bűnmegelőzési kvízjátékra invitálta a nyugdíjasokat. A rendezvényre mintegy 13 csapat jelentkezett, melynek tagjai játékos vetélkedőn mérték össze tudásukat és talpraesettségüket.

A bűnmegelőzési program házigazdája dr. Horváth-Rekedt Gréta címzetes rendőr főhadnagy, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója és Gulyás Réka programszervező volt, a zsűri tagjait pedig Timafalvy László ezredes, kapitányságvezető, Mahlaj Róbert r. alezredes és Bodor Mariann programszervező alkották.

Dr. Horváth-Rekedt Gréta rendőr főhadnagy köszöntőjét követően Timafalvy László kapitányságvezető szólt a megjelentekhez:
- A nyugdíjas korosztály a legveszélyeztetettebb bűnügyi szempontból. Nyilván másik csoport a fiatalok. Azért választottuk most Önöket, mert 2017-ben elindult egy olyan program a Nyugdíjas Akták című előadással, mely nagyon sikeres lett. Tavaly pedig az Antibetyár programmal folytatódott a bűnmegelőzés elleni küzdelem, melynek a Kiskun Múzeum adott otthont.
Mivel ezek a programok sokkal hatékonyabbnak bizonyultak bűnmegelőzési szempontból, mintha egy-egy nyugdíjas klubba ellátogatunk volna, úgy gondolom, hogy ez a vetélkedő szintén meghozza a várt eredményt. Mindezt az a tény is alátámasztja, hogy Kiskunfélegyházán az utóbbi években folyamatosan és jelentősen csökkent a bűncselekmények száma. Sőt kihangsúlyoznám azt, hogy az utóbbi időszakban egyáltalán nem történt olyan bűncselekmény, melyet kifejezetten idősek sérelmére, például trükkös lopásokkal követtek volna el –
árulta el a játékos délelőtt nyitányaként Timafalvy László.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

Alkalmazásra kerülő permetezőszer: Cuproxat FW

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).