Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Július 28. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Eldugott, izgalmas helyek a nagyvilágban

Eldugott, izgalmas helyek a nagyvilágban

Remek dolog a nyaralás. Nagyon sokan mégis olyan helyekre vágynak, amelyek titokzatosak, kalandosak és nehezen elérhetők a tömegek számára.

Ezeknek a kritériumoknak megfelelő számos pont létezik bolygónkon. Azonban nem mindenkinek ajánlott Indiana Jonest játszani, mert ami a filmben lehet, hogy mókás és izgalmas, a valóságban bizony előfordulhat, hogy tragédiába torkollik, vagy épp a hatóságokkal gyűlik meg a baja az odamerészkedőknek. Mégis mit lehet tudni ezekről a helyekről, és miért nem szabad őket meglátogatni? Emellett bemutatunk egy olyan szépséget is, amely kevésbé ismernek a turisták, viszont ritka gyönyörű és emiatt felkerülhet a bakancslistánkra. Lássuk hát, hogy hova ne menjünk, és hova érdemes mindenképp ellátogatni!

Kit ne érdekelne manapság egy olyan sziget, ami még érintetlen? A nagy felfedezőknek persze anno "könnyű" dolguk volt, de azért ezt a tényt csak idézőjelben jegyezzük meg. Hiszen nem kevés kaland és veszély árán fedeztek fel földrészeket. Ma már egy repülőgép kényelmében, elérhető távolságban van minden olyan sziget, amelyen élvezni lehet a természet szépségeit. Meglepő lehet, de igen, ma is akadnak olyan szigetek, amelyek ugyan nagyon szépek, de sokkal jobb, ha csak a Google térképéről csodáljuk őket, jó messziről. Nem ajánlatos ezeket személyesen meglátogatni, mert könnyen otthagyhatjuk a fogunkat.

Északi-Szentinel-sziget, Bengáli-öböl, India

Indiában található a Föld egyik legkevésbé ismert szigete, amelyet a Sentinels törzs birtokol. Az őslakosok ma is nyílzáporral fogadnak minden odalátogatót, vagyis nem veszik jónéven, ha megzavarják őket. Egyáltalán nem érdeklik őket a mi modern világunk, teljesen elzárkóztak és köszönik szépen, ők jól megvannak nélkülünk. A sziget egyébként nagyon vonzó és látványosan szép, kristálytiszta és homokos strandokkal övezve csábíthatnak egy-egy kalandort, és odajutni nem is okoz nehézséget. Sajnos akad néhány őrült, aki a figyelmeztetések ellenére próbálkozik. Eddig már sikerült bejutni sikerült páruknak, de közülük élve még soha senki sem került ki onnan. Az sem igazán tisztázott mi történhetett velük. Szóval, ne kísérletezzünk, ha nem szeretnénk kannibál vacsora lenni, még viccből sem, akad ennél sokkal barátságosabb hely is számunkra.

Surtsey-sziget – Izland

Ezt a szigetet 1963-ban fedezték fel, akkor érte el a felszínt. Egy vulkánkitörés hozta létre évtizedekkel ezelőtt. Izland partjaitól délre található, mondhatni a legdélebbi részén helyezkedik el. 1967-re érte el az eddig mérhető legnagyobb területét. Sajnos azóta is fokozatosan csökken a szélnek és az erős hullámzásnak köszönhetően. 2002-ben körülbelül 1,4 négyzetkilométer lehetett a felszíne. Azóta folyamatosan változik és alakul. Nagyon veszélyes hely. Senki emberfia ne merészkedjen oda. Bár rendkívül látványos, azért nem ér meg egy emberéletet a meglátogatása.

Kígyók-szigete – Brazília

Hát számomra ez az a hely, ahova tuti, sohasem tenném be a lábamat. Ugyanis rettegek a kígyóktól! Itt pedig van belőlük bőven. Mondhatni, ez egy valódi kígyóparadicsom. Több mint 2000 lándzsakígyó él itt. Nem túl barátságosak, az értékük azonban felbecsülhetetlen. Emiatt döntött úgy a brazil kormány, hogy a helyről kitiltják a turistákat. Biztonsági szolgálat is figyel rájuk, és őrzik a szigetet, hogy se turista, se csempész ne zavarhassa meg a hüllők nyugalmát.

Niihau-sziget – Hawaii

Hawaii legészakibb részén található sziget, 181 négyzetkilométeren terül el. Csak tiltott szigetként emlegetik. Ugyan messziről csábítóan szép, de jajj neked, ha odamerészkedsz! Ugyanis semmi keresnivalója ott idegeneknek. Az amerikai hadsereggel találod szembe magadat, ha betennéd oda a lábadat. Ők meg köztudottan nem szeretik az idegeneket a saját területeiken. A sziget az Amerikai Haditengerészet tulajdona.

Heard-sziget – Ausztrália

Egy lakatlan sziget az Indiai-óceán déli részén. Aktív vulkánok találhatók rajta, kettő is. Ezek a vulkánok 1997 óta a világörökség részeit képezik. Engedéllyel látogathatók, de mielőtt elkezdenénk örülni, kizárólag 400 ember rendelkezik ezzel az engedéllyel. De megnyugodhatunk, semmit sem vesztettünk, ugyanis ők sem szívesen nyaralnak itt. A tengeri út és az időjárás nagyon veszélyes arrafelé. Kész öngyilkosság lenne már a sziget megközelítése is.

A Tirrén-tengeren található egy valódi rejtett kincs, Ponza sziget

Végül, de nem utolsósorban egy olyan kincs, ami se nem veszélyes, se nem titkos, bátran látogatható, de mégis rejtve maradt a tömegek előtt. A Tirrén-tengeren található Itália egyik csodaszigete, a vulkanikus Ponza. Gyönyörű hely, amit még nem árasztottak el a turisták. A tenger csodás. A part és a kikötő barátságos, élettel teli és otthonos. Remekül tudunk ott túrázni is, nem csak strandolni. Nem túl nagy, kényelmesen bejárható, elképesztő történelemmel és régi látványosságokkal teli. A kikötőben az éjszakai élet is nyüzsgő, de nappal igazi nyugalom és béke vár az idelátogatókra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.