Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Október 02. 15:18, vasárnap | Helyi
Forrás: Szent István templom plébániája

Hírek a Szent István templomból

Hírek a Szent István templomból

Évközi 27. vasárnap – 2022. október 2.

1. Az esti szentmisék minden nap 17 órakor kezdődnek.

2. Vasárnaponként a 9 órai és ½ 11-kor kezdődő szentmise előtt negyed órával lesz gyónási lehetőség.

3. Most vasárnap este a szentmise után koncert lesz a templomban a Zene világnapja alkalmából. Plakát a templomi hirdetőtáblán látható. Mindenkit szeretettel hívnak az eseményre.

4. Szombaton délelőtt ½ 10 órától ministránsfoglalkozásra hívják a gyerekeket.

5. Októberben hétköznap az esti szentmise után, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt ¼ 5-től elimádkozzák a Rózsafüzért.

6. Bérmálási felkészítőt szerveznek október 7-én, pénteken délután 3 órától a Móra Ferenc Gimnáziumban, este 7 órától pedig a plébánián. Hívják és várják azokat a középiskolásokat, akik szeretnének bérmálkozni.

7. Október 1-jétől népszámlást tartanak hazánkban. Mindenki megkapta az erről szóló hivatalos értesítést. A következő két vasárnap a templomban a szentmisék után valamint a plébánián egyeztetett időpontban segítenek az adatok beírásában. Akik élni szeretnének ezzel a lehetőséggel, vigyék magukkal a hivatalos értesítést.

8. Az egyházközség képviselő-testületének gyűlése lesz október 10-én a Szent István Közösségi Házban. A testület tagjai e-mailben megkapták a meghívót.

9. Egyházközségi zarándoklatot, kirándulást szerveznek október 22-én, szombaton a Nádasdladányi kastélyhoz és Székesfehérvárra, ahol a bazilikában a félegyháziak tartanak szentmisét. Érdeklődni és jelentkezni lehet a plébánián 8500 forint befizetésével. Ez az összeg az útiköltséget és belépőjegyet is magában foglalja. Jelentkezési határidő jövő vasárnap (október 9.) este. Indulás reggel 7 órakor a plébánia előtti parkolóból, tervezett érkezés este 7 óra körül.

10. Jövő évi kalendáriumok, falinaptárak vásárolhatóak a sekrestyében és a plébánián.

11. Megszűnt az egyházközség internetes honlapja, így a Szent István Egyházközség Facebook-oldalán lesznek láthatóak a hirdetések és a beszámolók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit