Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Január 29. 09:33, vasárnap | Helyi
Forrás: Sarlós Boldogasszony templom plébániája

Hírek az Ótemplomból

Hírek az Ótemplomból

2023. január 29. Évközi 4. vasárnap

A hét ünnepei:
⦁ kedden Bosco Szent János áldozópap emléknapja,
⦁ csütörtökön Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe,
⦁ pénteken Szent Balázs püspök és vértanú emléknapja,

Hétfőn kivételesen nem lesz Biblia óra.

Csütörtökön Urunk bemutatásának ünnepén kérjük a testvéreket, hogy hozzanak magukkal gyertyát, Gyertyaszentelő ünnepén a reggeli és az esti szentmisén is megszenteljük a gyertyákat. Szent Balázs napján mindkét mise végén Balázs-áldást osztunk.

A karácsonyfákat és templomunk karácsonyi díszítését február 3-én pénteken bontjuk le reggel 8 órától. Várunk mindenkit szeretettel, akik szeretnének segíteni.

A héten lesz elsőpéntek, 24 órás szentségimádást tartunk reggel 6 órától, a férfiak zarándoklata Pálosszentkútra délután 17 órakor indul az Ótemplomtól. Másnap elsőszombaton az esti szentmise előtt 17.30-tól a litániát imádkozzuk.

A Városlapítók szentmiséje jövő vasárnap lesz, a reggel 9 órai szentmisében emlékezünk meg egyházközségünk és városunk alapítóiról.

A Szent József Kör gyűlése kivételesen február 6-án lesz.

Előre hirdetjük, hogy a Betegek kenetének ünnepélyes kiszolgáltatása február 11-én szombaton, a Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária ünnepnapján lesz délután 15 órakor. A szentség felvételét előtte napokon segítjük a szentbeszédekben, csütörtökön és pénteken a szentmisék alatt gyóntatunk.

Idén is megrendezésre kerül a Házasság Hete rendezvénysorozat február 12. és 19. között. Ezen alkalomból templomunkban február 12-én vasárnap az esti szentmise előtt 17 órai kezdettel végezzük a Házaspárok imaóráját, február 19-én pedig minden szentmise végén külön áldást adunk a házaspároknak.

Az Egyházközségi Vőfély-Zenész Bál február 18-án lesz, jegyek még megvásárolhatóak a plébánián. Tombolatárgyakra felajánlásokat örömmel elfogadunk, előre is köszönjük a támogatásokat!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.