Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Május 07. 13:58, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

In memoriam Luczó József (1944-2021)

In memoriam Luczó József (1944-2021)

Május 6-án kísérték utolsó útjára a városunk kulturális életében aktívan résztvevő könyvtári munkatársat, Luczó Józsefet családtagjai és kollégái.

1969. május 14-én kezdett el dolgozni a városi könyvtárban, egészen nyugdíjazásáig, 2008-ig. Négy évtizedes pályája során vezette a művelődési autót, amellyel városi művelődési feladatokat látott el. Szinte naponta vetített játék- és ismeretterjesztő filmeket a járás településeinek iskoláiban.
Több évtizeden át segítette a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Városi Szervezetének munkáját. A könyvtár akkori igazgatójával, Zvara Pállal gyakran vittek előadásokat vidékre, ahol Luczó József filmek vetítésében segédkezett.

A járási könyvtár hálózati, módszertani feladataiból adódóan – 20 éven át – járt a községi könyvtárakba a módszertanos könyvtárossal, hetenkénti gyakorisággal végezte a könyvkölcsönzéssel kapcsolatos technikai feladatokat.

A szakmában megyeszerte ismerték, hiszen könnyen teremtett kapcsolatot, mindenkinek készségesen segített. Szívesen vitte el kollégáit továbbképzésekre, konferenciákra, amelyeket ő is érdeklődéssel hallgatott. Ellátta a városi könyvtár, a művelődési osztály, a művelődési központ kulturális célú feladatait. Kivette részét azokban a költözésekben, amelyekre az élet kényszerítette a könyvtárat, ki- és beköltözés a Haleszi, az Izsáki úti, majd a Dózsa György utcai raktárakba. Nagy hozzáértéssel szállította a könyveket, részt vett a városi (nemzeti, kulturális, sport, választási) és a könyvtári rendezvények technikai feltételeinek biztosításában. Sok-sok kiállítás anyagát szállította városunkba, érdekelte a képzőművészet.

Nőnapon, karácsonyi ünnepségeken nagy átéléssel verseket szavalt kollégáinak. Nagyon szerette és segítette lányait, unokáit óvodába, iskolába kísérte.

Nyugdíjazását követően is rendszeresen látogatta a városi rendezvényeket, gyakran beszélgetett és olvasott szeretett intézményében, a könyvtárban.

Feladatait mindig lelkiismeretesen, pontosan, saját és családja idejét nem kímélve végezte, a rá bízott feladatokat mindig magáénak érezte. A sikereknek is nagyon örült, hogy részese lehetett.

Munkáját 2002. május 26-án Kiskunfélegyháza Város Képviselőtestülete Elismerő Oklevele kitüntetéssel ismerték el.

Búcsúzunk szeretett kollégánktól. Emlékét megőrizzük!

Kállainé Vereb Mária
nyugalmazott könyvtárigazgató és munkatársai

(Forrás: Félegyházi Közlöny)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.