Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Január 18. 18:44, szerda | Helyi
Forrás: Zsaru Magazin

Kábítószer ültetvény a padláson

Kábítószer ültetvény a padláson

A kiskunfélegyházi rendőrök elfogtak egy autószerelő műhelyből árusító drogdílert és egy termesztőt is, mindketten helybeliek.

A kutatás során a nyomozók jelentős mennyiségű kábítószert, valamint cannabisültetvényt találtak és foglaltak le - számolt be az esetről a Zsaru Magazin facebook-oldala.

Egy névtelen lakossági bejelentés alapján kezdett el nyomozni a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság, miszerint az egyik helyi autószerelő műhelyben kábítószerrel kereskednek.

– A több hónapos nyomozás során birtokunkba került információk alapján feltételezhető volt, hogy a műhely területén illegális cselekmény zajlik, ezért G. Richárdnál (38) szeptember 30-án a kollégákkal kutatást tartottunk – mondja Keresztesi Lóránt törzszászlós, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság vizsgálója. – Az autószerelőnél több droggyanús terméket találtunk, amelyeket nagyon keresni sem kellett. A műhely hátuljában, a horgászfelszerelés mellett sorakoztak a polcon a különböző szerek. Volt közötte hasis, kokain, valamint egyéb, illegálisnak minősülő gyógyszerek is. A kutatás során előkerültek a kábítószer csomagolásához és adagolásához szükséges eszközök, valamint közel 1 millió forint.

Ezzel egy időben egy másik férfi, Gy. Nándor (33) is képbe került, így az ő otthonában is kutatást tartottunk. A garázsban egy plafonról lelógó kötél keltette fel a figyelmünket, amiről kiderült, hogy a padlásfeljáró ajtaját nyitja. Amint meghúztuk a kötelet, a padlásajtó kinyílt, és máris megcsapta orrunkat a cannabis jellegzetes szaga.

A helyiséget rendkívül jól felszerelték, profi elszívórendszer gondoskodott arról, hogy az árulkodó szag ne jusson ki a padlásról. Sátrakban termesztették a marihuánát, lámpákkal világították meg, és klímaberendezés biztosította a megfelelő hőmérsékletet. Összesen 47 tő cannabist, 71 gramm növényi gubacsot, valamint 41 gramm tőmetszetet és -hajtást találtunk.

Gy. Nándor tagadta, hogy kereskedelmi célra termesztette a növényeket. Állítása szerint saját magának nevelte azokat, ugyanis azt hallotta, hogy a cannabisból kipréselt olaj hatékony a koronavírus ellen. Ezen állítása azonban nehezen hihető annak fényében, hogy kereskedelmi mennyiségben termesztett, ráadásul az ehhez szükséges berendezés értéke közel 6 millió forint lehetett. Gy. Nándort és G. Richárdot a zsaruk őrizetbe vették, a bíróság október 3-án elrendelte letartóztatásukat.

RÁDI MÓNIKA
FOTÓ: SZABÓ GABRIELLA, RENDŐRSÉG

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.