Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Január 08. 13:25, vasárnap | Helyi
Forrás: hirado.hu

Megszűnnek a SZÉP-kártya zsebek

Megszűnnek a SZÉP-kártya zsebek

Hétfőtől megszűnnek a SZÉP-kártya alszámlái, vagyis összevonják az eddigi szálláshely, vendéglátás és szabadidő zsebeket. Az azokra feltöltött összegek pedig összeadódnak.

A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint a SZÉP-kártya eddig is a belföldi turizmus motorjának számított, és az intézkedés hatására várhatóan tovább nő a népszerűsége – számolt be róla az M1 Híradója.

Újabb könnyítés jön: hétfőtől megszűnnek a SZÉP– kártya zsebek. Ez azt jelenti, hogy már csak egy alszámla marad – ezen adódnak össze a korábban feltöltött összegek, amelyek immár szabadon felhasználhatóak lesznek.

A változás két és fél millió kártyafelhasználót és csaknem 50 ezer hazai turisztikai szolgáltatót érint.

Eddig is valamennyi zsebből ki lehetett egyenlíteni a számlát, azonban mostantól átláthatóbb és egyszerűbb lesz a könyvelés.
„Adminisztrációs szempontból is nyilván könnyebbséget jelent, hogy eltörlődnek a zsebek, illetve a fizettetés szempontjából is, mert néha a vendégek sem tudják, hogy melyik zsebben mennyi összeg található a kártyájukon és az azért lényegesen le fogja egyszerűsíteni a fizetést, mert csak egy zsebről kell majd levonni ezt az összeget” – mondta a Mercure Tokaj Center menedzsere.

A Magyar Turisztikai Ügynökség adatai szerint 2022. november végén a SZÉP-kártyákon rendelkezésre álló összeg elérte a 88 milliárd forintot, ezt országszerte csaknem 50 ezer elfogadóhelyen használhatják fel a vendégek. Azt remélik, hogy a mostani módosítás elsősorban a vidéki szolgáltatók forgalomnövekedéséhez járulhat hozzá.

Összességében tavaly január és november között több mint 302 milliárd forintot töltöttek fel a munkáltatók a szép- kártyákra, ez idő alatt a dolgozók költései meghaladták a 350 milliárd forintot

A kiemelt képünk illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.