Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. November 27. 11:56, péntek | Helyi
Forrás: tiszakecske.hu

Megújul a kisvasút Tiszakécskén

Megújul a kisvasút Tiszakécskén

A projektben új kilátó és a kisvasúthoz kapcsolódó végállomás is épül.

Tiszakécske Város Önkormányzata Európai Uniós támogatás felhasználásával a tiszakécskei kisvasút felújítását és bővítését valósítja meg Tiszakécskén. A 236 millió forint bekerülési költségű projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 236 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tiszakécske Város Önkormányzata, a TOP-1.2.1-16 számú, „Társadalmi és Környezeti Szempontból Fenntartható Turizmusfejlesztés” megnevezésű pályázati felhívás keretében támogatást kapott TOP-1.2.1-16-BK1-2017-00003 számú, „A természeti értékekben rejlő ökoturisztikai potenciál hasznosítása Tiszakécske városában” című pályázatának megvalósításához.

A projekt átfogó célja, hogy javítsa a fenntartható településfejlődés turisztikai feltételeit, továbbá javítsa a belföldi turizmus lehetőségeit. A fejlesztési projekt tartalmazza a Tiszakécskei Kisvasút újraélesztését, megújítását és meghosszabbítását. A projekt keretében a megújuló kisvasút Fürdő utcai végállomásánál új kocsiszín épül. A projektben a természeti értékek bemutatására alkalmas helyszínek ökoturisztikai fejlesztései is megvalósulnak, egy a környezetbe illő 14 méter járómagasságú kilátó és egyéb pihenőhelyek létesítésével, illetve ezek infrastrukturális feltételeinek megteremtésével.

A projekt keretében komplex Marketing Stratégia készült, és a pályázat keretében ennek magvalósítására is sor kerül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.