Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Szeptember 18. 09:42, szerda | Helyi
Forrás: Szerk.

Platános győzelem a média világában

Platános győzelem a média világában

Élőszavas népmesemondásra épülő videó pályázatot hirdetett a Magyar Versmondók Egyesülete és a helyi NépmesePont, amelyre a Platán iskola 8.a osztályos tanulói A banya című népmesével neveztek be.

A területi és az országos versenyen is Arany minősítést értek el, nyereményként egy fergeteges tanévzáró osztálybulit tarthattak a kiskunfélegyházi Szakmaközi Művelődési Házban.

Ezt követően a webszinhaz.eu iskolákat bemutató videó-pályázatára készítették el saját filmjüket, ahonnan a 2. helyezést hozták el. Emellett értékes utalvánnyal is gazdagodtak, amit különböző kulturális rendezvények látogatásával válthatnak be.

Mindkét videó elkészítésénél, vágásánál segített az iskola egykori diákja, Zsigó Éva, aki jelenleg már végzett moderátor – tájékoztatta lapunkat Takácsné Medveczki Zsuzsanna, a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán Utcai Tagintézményének vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.