Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Október 09. 16:35, szerda | PR

Segítség, külföldön kezdem újra az életem!

Segítség, külföldön kezdem újra az életem!

A külföldi munkavállalás nagy lépés mindenki életében. Hoztunk néhány tippet, hogy a költözéssel járó változások és kihívások ne tudják megkeseríteni az új élet körüli izgalom örömét.

Egy külföldi munkavállalás esetén a munkaadó legtöbbször plusz juttatásként ad egy „relocation package” nevű támogatást. Ebben általában az első egy-két havi lakásbérleti díj értéke foglaltatik, vagy akár maga a lakhatás biztosítása, ritkábban pedig utazási támogatás is. Ezt mindenképpen érdemes a munkaadóval pontosan előre egyeztetni.

Egy új országban nehéz a nulláról újrakezdeni mindent, hátrahagyva a barátok mellett a megszokott holminkat és környezetünket. Arról nem beszélve, hogy egyes nagyvárosokban a lakásbérleti árak az egekben járnak, főleg, ha bútorozott ingatlant veszünk ki. Összeszedtünk néhány ötletet, ami segíti a kényelmes, de költséghatékony indulást.

Indulás előtt tájékozódjunk a város kerületeiről!

A bérleti díjak nagyban változhatnak egy adott városon belül is attól függően, hogy melyik kerületbe költözünk. Keressünk expat közösségeket az interneten, akik az adott városban élnek, és meglépték már a költözést. Rengeteg információt tudnak adni arról, hogy hol és hogyan érdemes lakást bérelnünk.

Csökkentsük a bérleti költséget bútorozatlan lakás bérlésével!

Némi számolgatás után kiderülhet: sokszor megéri egy olcsó, átlátható elszámolással dolgozó költöztető cég szolgáltatásait igénybe venni, hogy a bérleti díjból akár két hónap alatt megtérüljön a nemzetközi költöztetés ára. A költöztetés sokszor igényelhető rakodással, vagy rakodás nélkül is, amivel a költségek még tovább csökkenthetőek. Fontos, hogy előzetesen egy személyre szabott árkalkulációt kérjünk, amiben szerepel a kiszállási díj mértéke és a km díj tarifája is. Céges megrendelőként időnként további kedvezményeket is kaphatunk.

Költözés előtt szelektáljuk a holminkat!

A legtöbb ember hajlamos rendkívüli mennyiségű holmit felhalmozni élete során. Ez hatványozottan igaz, ha gyerekek vannak a családban. Költözés előtt ésszerű egy alapos selejtezést tartani és csak azzal nekiindulni, amire feltétlen szükségünk van, hogy a család minden tagja kényelmesen érezhesse magát az új otthonában.




Szerezzük be a helyi bolhapiacon a hiányzó dolgokat!

Szórakozásnak is kiváló, a helyi kultúrával és emberekkel is megismertet, ha kilátogatunk a bolhapiacra, ami a legtöbb nagyvárosban megtalálható. Ha ilyen nincs, akkor a Facebook Market place nevű platformja tud segítségünkre sietni olcsó, de használható holmik beszerzésével.

Keressük a helyi közösségeket!

Egy új helyen kimagaslóan fontos új társas kapcsolatok építése, de az ismerkedés néha problémás is lehet. A Meet-up platformja kiválóan alkalmas arra, hogy összehozzon egy új városban hasonló érdeklődésű emberekkel, mert a célja, hogy tematikus találkozókat szervezzen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Március 01. 10:23, péntek | PR

Hogyan rendezd be lakásodat vintage stílusban?

A vintage lakberendezési stílus az elmúlt években megtartotta népszerűségét. Ezen stílust az antik bútorok, a régi időket idéző dekoráció és a romantikus, természetes összkép jellemzi legjobban.