Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Október 02. 08:45, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Traktoros felvonulás és futóverseny is színesítette a Mezgé Pikniket

Traktoros felvonulás és futóverseny is színesítette a Mezgé Pikniket

Az esős, borult idő ellenére is csordultig megtelt a Csongrádi úti tangazdaság területén kialakított parkoló október 1-jén, a VIII. Mezgé Piknik alkalmával.

Nem csoda, hiszen az idei piknikre a megszokottak mellé új programokkal is készült a szervező Déli ASZC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium.

Így például nagy sikernek örvendett a futóverseny, melyre a több mint száz induló 4 kategóriában nevezhetett. Az ovisoknak 200 m-t kellett teljesíteniük. A többi induló választhatott az 1,3 km, a 2,6 km és a 3,9 km-es táv között. Minden befutó egyedi érmet kapott, az abszolút 1-3 helyezettet pedig külön díjazták.

A másik – szintén nagy sikernek örvendő – új programelem a traktoros felvonulás volt, melynek gyülekezőjére a tangazdaság parkolójának egy részét nevezték ki, ahol az indulásig bárki megcsodálhatta a hatalmas gépeket. Tizenegy óra körül indult útnak rendőri felvezetéssel a kb. 40 traktorból álló karaván, hogy a város utcáin felvonulva hirdesse a rendezvényt, népszerűsítse az iskolában folyó képzéseket és hangsúlyozza a mezőgazdaság fontosságát.

A tangazdaság területén pedig hobbi és keverék kutyaszépségversennyel, magyar kutyafajták bemutatójával, mezőgazdasági gépkiállítással és bemutatóval, bála labirintussal, állatsimogatóval, íjászattal, motoros szimulátorral, lovagoltatással és lovas kocsiztatással, gasztropiac-kóstolóval és kézműves standok sokaságával várták az érdeklődőket, kíváncsiskodókat egészen 16 óráig.

Természetesen szomjoltóból és étkekből sem volt hiány. Az időnként eleredő eső ellen pedig egy rendezvénysátor nyújtott menedéket, ahol a tangazdaság területén termelt zöldségekből, a diákok keze munkáját dicsérő feldolgozott húsokból, szalámikból, kolbászokból finom hamburgereket, ebédre pedig szürkemarha pörköltet fogyaszthattak a megéhező látogatók.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.