Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Július 11. 12:18, vasárnap | PR

Végre jöhetnek az új filmek!

Végre jöhetnek az új filmek!

Ha te is sorozatimádó vagy és alig várod a kedvenc filmed következő részét, fellélegezhetsz. Úgy néz ki, hogy végre normalizálódik a szinkronizálás helyzete Magyarországon.

Erről beszélgettünk a Hungarianvoices színészeivel.

A COVID19 megszámlálhatatlan módon volt hatással az életünkre. Ennek egyik része az volt, hogy a zárásokkal és korlátozásokkal a szinkronstúdiók is kényszerpihenőre vonultak egy rövid időre. A Hungarianvoices több, rendkívül népszerű hangot foglalkoztat, például a Vin Disel hangját adó Galambos Pétert, vagy a Grace Klinika Melissa George-át beszéltető Soleczki Jankát. A vírus miatti korlátozások sajnos náluk is éreztették a hatásukat.

Miért állt meg a szinkronizálás?

A szinkronizálás komoly technikai felszereltséget igényel, ezért a hangfelvétel tipikusan jelenléti munka. Mikor a COVID miatti lezárások megkezdődtek, néhány szinkronstúdió villámgyorsan átállt a „házi” hangfelvételekre, ám ezek igen korlátozott lehetőséget jelentettek csak. Egyrészt nem tudta minden szinkronszínész megoldani az otthoni hangfelvételt, másrészt pedig a felvétel minősége is jóval gyengébb a házi körülmények között. A Hungarianvoices szintén átállt a home office munkára, de a korlátozások visszavonásával első dolguk volt a stúdióba visszatérni.

Sorozatok parkolópályán

Magyarország sorozatszolgáltatói is komoly gondba kerültek a COVID miatt és több film esetében kényszerültek az új évad bemutatását halasztani. Az Odaát 12. évadja például már csak feliratosan került adásba, a New Amsterdam a 2x03 után került szögre, míg a Gyilkos elmék a 15x04 után jött le a képernyőről nagy csalódást okozva a hűséges rajongóknak.

Kivártak a forgalmazók

A mozifilmek esetében sem volt jobb a helyzet. A James Bond filmek 25. része Daniel Craig főszereplésével eredetileg tavaly áprilisban került volna a mozikba, de a vírus miatt több, mint másfél évet késik a bemutató. Éppen így késett a Szellemirtók: Az örökség, az Unchanted és a Cinderella bemutatója is, csak hogy néhányat említsünk.

Most végre felpörögnek a szinkronizálások

A harmadik hullám végével azonban felpörögnek a szinkronmunkák és a Hungarianvoices stúdiójában is turbó sebességre kapcsoltak, mert a forgalmazók próbálják behozni a lemaradásokat. Megjött végre a legújabb Godzilla film, vagy a Monsterhunter című fantasy akciófilm. Indulás a mozikba – csak ne felejtsd otthon a védettségi igazolványodat!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Március 01. 10:23, péntek | PR

Hogyan rendezd be lakásodat vintage stílusban?

A vintage lakberendezési stílus az elmúlt években megtartotta népszerűségét. Ezen stílust az antik bútorok, a régi időket idéző dekoráció és a romantikus, természetes összkép jellemzi legjobban.