Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Blog | Csak kreatívan

2013. Október 10. 14:53, csütörtök

Ládákból asztalt

Ládákból asztalt

Nagyon divatosak manapság a raklapból előállított ágyak, hintaszékek, bútorok, ezért hoztunk mi is egy bútoröletett, amit szintén könnyen elkészíthetünk, nem kell hozzá sok idő, és istenien mutat majd a szobánkban.

Nagyon divatosak manapság a raklapból előállított ágyak, hintaszékek, bútorok, ezért hoztunk mi is egy bútoröletett, amit szintén könnyen elkészíthetünk, nem kell hozzá sok idő, és istenien mutat majd a szobánkban.

Kellékek:

4 db faláda (zöldséges, boros)
1 db bútorlap vagy OSB lap
Csiszolópapír
Festék
Bútorkerék
Dekopír fűrész

Mérjük le a ládáink szélességét és hosszúságát, majd akkora darabot vágjunk ki a bútorlapunkból amilyen méretre szükségünk lesz. Ezt úgy a legegyszerűbb, ha az asztalt összeállítjuk, mérőszalaggal lemérjük a dohányzóasztalunk oldalának hosszúságát (egy láda szélességének és hosszúságának összege adja meg a dohányzóasztalunk egyik oldalát) majd vonalzó, ceruza, és derékszögölő segítségével rajzoljuk rá a bútorlapra (vagy OSB lapra) a kivágni kívánt formát. Dekopír fűrészel vágjuk ki, majd csiszolópapírral igazítsuk ki az éleket. Ha ezzel megvagyunk, akkor a négy sarkára szereljük fel a bútorkerekeket.

Ha az asztalunk alapja megvan, következnek a ládák. Válasszuk ki a megfelelő színt, esetleg lakkot, amellyel kezelhetjük a ládák felületét. Érdemes előtte lecsiszolni őket, annak érdekében, hogy a festék egyenletesebben felvihető legyen és tartósabb maradjon.

Tipp: Ha valaki nem szeretné, hogy matt legyen az asztala, egyszerű fényes lakkal fújjuk át, és máris csillogni fog a felülete.

Ha megszáradtak a festett/lakkozott ládák, már csak a helyükre kell csavarozni őket az alapon, és kész is, a sok tároló felülettel rendelkező kis asztalkánk. Mivel a közepén üres, rakhatunk bele egy szép virágot, vagy egy tálat, amibe különféle, gyertyák, kavicsok, csigaházak, díszíthetik az asztalt, de ha egyszerűen üresen hagyjuk az is nagyon mutatós.

Kiegészítés: A kész asztalunk testét alkotó ládákat vízszintes irányban megfelezhetjük egy polccal, így növelve a praktikusan kihasználható helyet.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. Február 20. 13:08, csütörtök | Csak kreatívan

Függő virágtartó

Ha szereted a virágokat és a növényeket, de már nincs elég hely a lakásban, akkor ezt a függő virágtartót neked találták ki! Egyszerűen helyet spórolhatunk és mellette praktikus és mutatós!

2014. Január 30. 16:36, csütörtök | Csak kreatívan

Egyedi gyertyák egyszerűen

Nem csak hasznos, de varázslatos fénye csodás hangulatot teremthet a szobánkban, egy stresszes nap után nyugalmat kölcsönöz és romantikus érzésekkel tölt meg minket.

2014. Január 10. 14:59, péntek | Csak kreatívan

Babzsákfotel fillérekből

Ki ne vágyna az otthonába egy mókás, divatos babzsák fotelre? Nem csak a gyerekek fogják imádni, hanem mi felnőttek is, hiszen akárhogy forgatjuk kényelmes lesz.