Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Február 08. 18:00, vasárnap | Életmód
Forrás: Tudásfája

A nyelv térképe

A nyelv térképe

A nyelv első harmada a szív és a tüdő zónája. Ezen belül is a nyelv hegye a szív állapotát jelzi. Ha a nyelv hegye...

A nyelv első harmada a szív és a tüdő zónája. Ezen belül is a nyelv hegye a szív állapotát jelzi. Ha a nyelv hegye kékeslila, az a szív gyengeségét jelzi. Az első harmad két oldala a bal és a jobb tüdő állapotát mutatja. A nyelvtest középső harmada a gyomor és a lép, míg hátsó, alsó harmada a máj, a belek, a vese, a húgyhólyag és a méh letérképezése.

Az apró világos pontok a nyelv első harmadának két oldalán hörgőhurutra utalnak. A sötétvörös vagy piros pontok a nyelv első harmadának két oldalán a tüdő gyengeségét jelzik. A nyelv hátsó harmadán látható U alakú sötét elszíneződés az érzékeny vastagbélre utal. A hátsó harmad két oldalának sötét, pirosas elszíneződése veseproblémát jelez. Ha bemélyedéseket látunk a nyelv két oldalán, az emésztési zavarra utal. A merev, remegő nyelv pedig szívelégtelenséget jelez.
Gyakori a nyelvzsibbadás megjelenése is, amely számos betegség kísérő tünete lehet. Kiváltó okai lehetnek fogbetegségek, mint például a szuvas fog; ínygyulladás; szájüregi fertőzések; szájüregi daganatok. Okozhatják bizonyos fűszeres ételek, allergia és gyógyszerek mellékhatásai is. Cukorbetegség esetén a vércukorszint leesésének tünete is lehet, epilepszia esetén jelezheti a roham bekövetkezését is, valamint agydaganatra is utalhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.