Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Március 26. 10:12, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

A veronai buszbalesetben szerencsétlenül járt sofőrök családjainak megsegítésére csendültek fel a dallamok

A veronai buszbalesetben szerencsétlenül járt sofőrök családjainak megsegítésére csendültek fel a dallamok

A Kiskunfélegyházi Fúvószenekari Egyesület és a Pizolit Kft. közösen jótékonysági hangversenyt rendezett március 25-én a Kossuth Lajos Szakképző Iskola tornacsarnokában.

A műsorban közreműködtek a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola dráma szakos növendékei Csordás Nóra és Gáspár Balázs. Felkészítő tanáruk Répa Mónika volt.

Az este bevételét a veronai buszbalesetben szerencsétlenül járt sofőrök családjai számára juttatták el a szervezők. Külön hálával említették meg Ágoston Tibor igazgató nevét, aki ingyenesen rendelkezésre bocsátotta az iskola tornacsarnokát a jótékonysági rendezvényhez.

2017. januárjában egy szombati napon szörnyű reggelre ébredtünk. Minden média azt harsogta, hogy Verona mellett magyar diákok szenvedtek tragikus buszbalesetet. Akkor még nem tudtuk, hogy félegyházi érintettsége is van a tragédiának. Sajnos azóta egy újabb áldozata is lett a balesetnek. Nehéz szívvel ugyan, de a félegyháziak összefogtak és nem olyan régen – 2017. márciusában – saját tragédiájuk ellenére a Zenebarátok Kórusa és a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és tanárai a Szent István Templomban csodálatos koncertet adtak annak okán, hogy segíthessünk a veronai buszbalesetben érintett családokon.
S mikor áldozatokról beszélünk, nemcsak azokra gondolunk, akik a balesetben elhunytak, hanem azokról is, akik a túlélték a tragédiát, valamint azok hozzátartozóiról. De arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy voltak a balesetnek olyan résztvevői, akiket felelősként neveztek meg a balesetben. Ez azonban dőreség volt bármely médiától. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy bárki is képes lenne szándékosan ilyen balesetet okozni – mondta beszédében Csányi József, városunk polgármestere az est nyitányaként.

A polgármester megrendítő szavait követően a Félegyházi Koncert Fúvószenekar Tóth László vezényletével csodálatos dallamokkal ajándékozta meg az est folyamán a megjelent érdeklődőket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.