Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Március 04. 10:00, szerda | Életmód
Forrás: Szabad Föld

Akik más tollaival ékeskednek

Akik más tollaival ékeskednek

A közösségi oldalakon és a világhálós társkeresőkön gyakori, hogy egyesek szépíteni próbálják a valóságot. Ötvenes családapa „érettségizős” képpel pózol, kissé már túlkoros amazon leánykori fotójával villog.

A közösségi oldalakon és a világhálós társkeresőkön gyakori, hogy egyesek szépíteni próbálják a valóságot. Ötvenes családapa „érettségizős” képpel pózol, kissé már túlkoros amazon leánykori fotójával villog. Sőt akad olyan is, aki nemes egyszerűséggel valaki más képét veszi kölcsön, hogy növelje az ismerkedés esélyeit. Így néha szó szerint sok a púder…

Megesett, hogy a magát szolidnak kiadó hölgy a találkozó végén közölte szolgáltatásai árlistáját, máskor meg az üzleti életben sikeres úriembernek tűnő férfi próbált túl hamar és rámenősen a lényegre térni. Az sem ritka, hogy az első randit mindjárt lakáson, szállodában vagy a kocsijukban ejtenék meg az urak, kerülve a „fölösleges köröket”. A hozzáértők ezért még a felnőtt ismerkedőket is óvatosságra intik – nem beszélve a könnyen csőbe húzható, naiv tizenévesekről, akik besétálhatnak a csalók csapdájába.

– Csalásnak minősül, amikor egy férjes asszony hajadonnak vagy egy házas férfi nőtlennek tünteti fel magát, ha az internetre feltett fotó másvalakié, vagy a kitöltött adatlapon valótlanságok szerepelnek. Az életkorról való füllentés már szinte hétköznapi a virtuális párkeresésben, holott ez is szédelgés, hiszen hamis illúzióra etikátlan párkapcsolatot építeni. Aki szándékos megtévesztési indíttatással közöl hamis adatot, bűncselekményt követ el – figyelmeztet dr. Szöőr Anna pszichológus-jogász. Úgy véli: nem csoda, hogy a gyereket nevelő újrakezdők bizalma meginog a virtuális párkeresésben, s egyre többen igénylik a személyes tanácsadást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.