Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 13. 14:19, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Az Integrál Zrt. megnyitotta a Bankfalusi ABC üzletét

Az Integrál Zrt. megnyitotta a Bankfalusi ABC üzletét

Megnyitotta tizennyolcadik üzletét az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. Kiskunfélegyházán március 13-án (szerdán).

Marczinkó Zoltán, a Pénzügyminisztérium gazdasági elemzésekért és kiemelt támogatási programokért felelős helyettes államtitkára az átadó ünnepségen kiemelte: az Integrál Zrt. világviszonylatban is meghatározó élelmiszeripari vállalat, a nevéhez fűződő libamáj a világ minden részén ismert.
Hozzátette, hogy Magyarország biztosítja jelenleg a világ hízott libamáj termelésének a 90 százalékát, amelyhez - iparági források szerint - 30 százalékban az Integrál Zrt. járul hozzá.

A helyettes államtitkár szerint a céget a tradíció mellett az innováció is jellemzi, hiszen a vállalat árucikkei előállításában a legmodernebb technikát alkalmazza. Nagy előnye a cégnek továbbá, hogy "kéz a kézben jár" a feldolgozóipar és a kereskedelem, hiszen kifejlesztett, újabb és újabb termékeiket saját üzleteikben árusítják is - tette hozzá.

Hangsúlyozta: az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy Magyarország biztonságának növeléséhez a magyar gazdaság önállóságát kell erősíteni. Ennek egyik kulcsa pedig az élelmiszerbiztonság kérdése, ezért folytatni kell azokat a törekvéseket, amelyeket az élelmiszeripar korábban megkezdett.

Magyarország jelenlegi kapacitásai 20 millió ember élelemmel való ellátására elegendőek, és a kormány célja az, hogy megtalálják ezt a 20 millió vevőt az élelmiszeripar számára - tette hozzá.

Marczinkó Zoltán kitért arra is, hogy Magyarországon jelenleg szinte teljes a foglalkoztatottság, hiszen 4,7 millióan dolgoznak. Ez a szám 12 évvel ezelőtt 3,7 millió volt, vagyis egymillió ember talált magának munkát az elmúlt 12 évben. A munkanélküliség az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban, 4,6 százalékos, az infláció februárra 3,7 százalékra csökkent, a reálbérek ismét növekedésnek indultak és a magyar gazdaság a remények szerint idén visszatér a növekedési pályára - fogalmazott. Hozzátette, hogy az Európai Bizottság szakemberei idén 2,4 százalékos, míg jövőre 3,6 százalékos növekedést várnak Magyarországon.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta: Kiskunfélegyháza történetében az elmúlt közel másfél évtized "aranykornak" tekinthető, mert a település láthatóan gyarapodik. "Mindent lehet jól csinálni, de mindent lehet jobban is csinálni" - fogalmazott, hozzátéve, hogy 2024-ben 647 olyan elérhető pályázat van, amelyek érintik a településen élőket, a vállalkozókat, a helyi gazdákat, civil szervezeteket. Arra biztatott mindenkit, éljenek a lehetőségekkel, amelyek révén tovább fejleszthetik, bővíthetik szolgáltatásaik körét.

Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere kiemelte: a városrészben egyre több ház épül és egyre több fiatal család költözik ide, ezért egyre nagyobb az igény a szolgáltatások bővítésére, így időszerű volt egy élelmiszerbolt megnyitása, ezzel is segítve az itt élők mindennapjait. Az üzlet kialakításával minden érintett nyer, hiszen egy helyi vállalkozás nyitott boltot a városban, amely kölcsönösen előnyös az itt élőknek, az önkormányzatnak és az Integrál Zrt.-nek is - tette hozzá.

Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy a Bankfalu városrészben megnyíló modern és széles választékot biztosító üzletet saját erőből, több mint 400 millió forintból építették meg. A kivitelezés helyi szakemberek, helyi vállalkozások munkáját dicséri. Az áruház a cég tulajdona, de a Coop üzletlánc tagjaként üzemel - jegyezte meg.

A vállalkozásnak a környező településeken Tiszaalpáron, Kunszálláson, Pálmonostorán, Bugacon és Bugacpusztaházán, Fülöpjakabon, Jászszentlászlón, Gátéron, Petőfiszálláson, Solton, illetve Kiskőrösön is vannak üzletei.

(Forrás: MTI / Képek: Cseh Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.