Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Október 01. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Bodzavirágból, bodzavirágból hullik a, hullik a sárga virágpor ...

Bodzavirágból, bodzavirágból hullik a, hullik a sárga virágpor ...

Többek között ezt a Balázs Árpád kórusművet is hallhatták a népes számban megjelent zenekedvelők szeptember 30-án a Szent István Templomban Rosta Ferenc alpolgármester köszöntőjét követően.

A 80. életévét töltő Balázs Árpád éppen a Zene Világnapján – október elsején - született.

Számos kórusművet írt kifejezetten a félegyháziaknak. Többek között ezekből a művekből is adtak elő fülbemászó dallamokat a Zene Világnapja alkalmából tartott hangversenyen. A SZOT-, Erkel, Magyarország Érdemes Művésze és Magyar Örökség díjas zeneszerző, valamint kedves felesége is megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt és elérzékenyülve hallgatták a legméltóbb helyszínen előadott darabokat.

A csordultig megtelt templomban angyali zeneként csendültek fel a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar, az Ifjúsági Fúvószenekar, az Il Gatto Nero Brass Quintett, a Batthyány Lajos Általános Iskola alsós és felsős kórusainak, valamint a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusainak dalai és muzsikái. Zongorán Bolla Julianna kísért, tárogatón Dr. Tóth Ákos játszott szólót, a fúvósokat Jankvoszki Ferenc, Tóth László és Kis-Fekete Vilmos, a zenebarátok kórusát pedig Szatmári Imre vezényelte.

A jeles esemény fénypontjaként pedig Nagyné Mészáros Erika és Molnár Elvira a Batthyány Lajos Általános Iskola kórusainak vezetői és tanítványaik virággal és ajándékkal köszöntötték születésnapja alkalmából Balázs Árpád zeneszerzőt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA