Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Augusztus 07. 09:36, csütörtök | Életmód
Forrás: - Adrienn -

Édességre vágysz? Egyél zöldséget!

Édességre vágysz? Egyél zöldséget!

Elsőre olvasva az iménti állítást, joggal röhög fel az ember… Csoki helyett nyúlkaja?

Jobban belegondolva és tovább elemezve a kérdést, már nem is olyan nevetséges. Az alábbiakban felsorolunk 4 olyan zöldséget, aminek kifejezetten magasa a cukortartalma, és jól csillapítja az édesség utáni vágyat.

Cukorborsó
Közismertebb nevén zöldborsót, nem véletlenül hívják cukorborsónak, hiszen igazi édes finomság, amire könnyű rákapni, hamarosan akár tévénézéshez, olvasáshoz is eheted csoki, mogyoró vagy popcorn helyett. Annak ellenére azonban, hogy édes, a zöldborsó nem csak úgy segíti a fogyókúrát, hogy elnyomhatod vele a csoki iránti vágyadat. A zöldborsó segít helyre tenni az emésztési panaszokat, a benne található magnezium és kalcium pedig hozzájárul a normál anyagcseréhez, valamint a zsírok lebontásához. A benne található C-vitamin szintén a természetes zsíranyagcseréhez járul hozzá. A legjobb, ha nyersen, frissen fogyasztod az üde zöld bogyókat.

Sárgarépa
A roppanós, édeskés sárgarépa magas rosttartalmával azonnal beindítja az emésztést, segít megszabadulni a lerakódott salakanyagoktól, vízhajtó hatásának köszönhetően pedig még a sejtek között megrekedt nyirokfolyadékot, és az abban pangó mérgeket is kimossa. A sárgarépa gazdag antioxidánsokban is, a benne található vitaminok pedig támogatják a zsírok lebontását és az anyagcsere helyreállítását. Nem mellesleg a sárgarépa a fogaidat is tisztítja, így a mosolyod sokkal szebb lesz, mintha csokoládét nassolnál.

Cékla
A céklát leginkább savanyúság formájában ismerjük, de lereszelve például almával, répával is finom. Édes ízével nem csak finom csemege, de az immunrendszert is erősíti, valamint segíti a méregtelenítést és a helyes anyagcserét is. Segíti a vese és a máj működését, és fogyasztásával könnyebben lebonthatod hasi zsírokat is, vízhajtó hatásának köszönhetően pedig megszabadít a combon, fenéken, csípőn lerakódott fölösleges folyadéktól és narancsbőrtől is.

Rebarbara
Egyesek gyümölcsnek, mások zöldségnek tekintik, de az biztos, hogy fanyarkásan-édes ízével a rebarbara nem csak finom választás, de egészséges, és a fogyást is elősegíti. A kora tavasztól már kapható rebarbara rosttartalma különösen magas, így segít megszabadulni a lerakódott salakanyagoktól, a benne található A-, B1-, B2 és C-vitamin pedig hozzájárul a zsíranyagcseréhez és az izomépítéshez is. A rebarbarát felkockázva, nyersen is fogyaszthatod, de egy picit megpárolva és egy csipet fahéjjal vagy szegfűszeggel meghintve igazi zsírégető nasi készíthető belőle.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.