Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Június 20. 10:37, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Egyre nagyobb igény van a jól képezett szakmunkásokra

Egyre nagyobb igény van a jól képezett szakmunkásokra

Szakmai beszélgetésre invitálta június 19-én a gyakorlati helyet biztosító cégek képviselőit a Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium vezetősége.

Szakmai beszélgetésre invitálta június 19-én a gyakorlati helyet biztosító cégek képviselőit a Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium vezetősége. A rendezvény célja az volt, hogy szorosabbra fűzzék kapcsolataikat partnereikkel a képzés színvonalának további emelése érdekében.

A duális képzésnél a kilencedik évfolyamon iskolai tanműhelyben kell a tanulóknak részt venni, majd egy szintvizsga után kerülhetnek ki külső tanműhelyekbe. A probléma azonban az, hogy kevés az olyan gyakorlati hely, ahol meg tudják tanítani a diákokkal a tanmenetben előírtakat, illetve biztosítani tudják a sikeres vizsga feltételeit. A helyzet javítása érdekében folyamatos együttgondolkodásra van szükségünk.
Régiónkban is egyre nagyobb gondot jelent a jól képzett szakmunkások hiánya. Ennek okán a cégek egyre inkább fogadókészek. Az előző évekkel ellentétben már most jelentkeznek vállalkozások, hogy szakmai börzét tartsanak, munkalehetőséget kínáljanak végzős tanulóink számára. Az iskola szeptember-október hónapban egy nagyobb volumenű állásbörzét, iskolabörzét kíván tartani a helyi és a környező cégek részvételével.
Az intézmény nem csak a cégekkel, hanem a szülőkkel is felvette a kapcsolatot annak érdekében, hogy minél több diák fejezze be sikeresen tanulmányait, találja meg helyét a munkaerőpiacon. A három napos bennlakásos tréningeken a szülők megismerkednek a lehetőségekkel, illetve szembesülnek a rájuk háruló feladatokkal is – mondta el a Félegyházi Hírek érdeklődésére Ágoston Tibor igazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.