Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Április 09. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Ezért jó, ha van kutya a kisgyerekes családban

Ezért jó, ha van kutya a kisgyerekes családban

Kutatások azt mutatják, hogy egy kutya társasága a korai életszakaszban úgy változtathatja meg a bélbaktériumok összetételét, hogy immunerősítőként hasson.

Ha szükség van egy friss okra, hogy kutya is legyen a családban, akkor azt az új tanulmány szolgáltatja, amely kimutatta, hogy olyan csecsemők bélflórájában, akik háziállatot - 70 százalékban kutyát - tartó családban születtek, kétféle mikroba is megjelent, amely az allergiás betegségek és az elhízás átlagosnál kisebb kockázatához kapcsolódik.

A kanadai csecsemők székletmintáin végzett elemezések azt mutatják, hogy a gyerekek között, akik kutyákkal együtt nőnek fel, kisebb az asztmások aránya. Anita Kozyrskyj és csapata a University of Albertán 20 év eredményeit nézte át. Az elmélet szerint a szennyeződéseknek és baktériumoknak kitett - például macskák és kutyák szőrzetével érintkező - csecsemők e stimulus hatására létrehozhatnak korai immunitást, bár a kutatók nem biztosak benne, hogy a hatás a "saját" baktériumoknak, vagy a háziállatokról átkerült mikrobáknak köszönhető.

"E baktériumok mennyisége a kétszeresére nőtt, amikor egy állat is volt a házban" - mondta Kozyrskyj, hozzátéve, hogy a kedvencekkel kialakított kapcsolatról kimutatták, hogy hatással van a bélflórára akkor is, ha az állattal a szülés előtt érintkezett az anya. Más szóval, ha a kutyát el is távolították a szülés előtt, az egészséges mikrobiomcsere mégis megtörténhet. A kutatások arra utalnak, hogy az állatok jelenléte a családban a születés előtt feleslegessé teheti afertőzésmegelőzésére a szüléskor használt antibiotikumok alkalmazását is.

Címkék: immunrendszer, kutya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.