Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. November 23. 14:49, péntek | Sport
Forrás: MTI

Gyurta Dániel aláírt az Újpesthez

Gyurta Dániel aláírt az Újpesthez

Gyurta Dániel olimpiai és világbajnok úszó, valamint Őze István, az idén 127 éves Újpesti Torna Egylet (UTE) klubigazgatója pénteken ünnepélyes keretek között aláírta azt a szerződést, amelynek értelmében a versenyző az UTE-ben folytatja a pályafutását.

Az újpesti Külvárosi Kávéházban rendezett ceremónián Gyurta Dániel kiemelte: azért döntött az UTE mellett, mert ezt megelőzően ilyen nagy és erős klubhoz még nem tartozott.
"Itt látom biztosítottnak a színvonalas versenyzéshez szükséges összes feltételt a magam és csapatom, a Széles Team számára. Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy milyen szeretettel fogadtak az újpestiek többek közt az Újpest-Siófok focimeccsen. Remélem, hogy viszonozni tudom ezt a szeretetet és bizalmat azzal, ha a decemberi, isztambuli rövidpályás világbajnokságon már Újpestnek szerzek dicsőséget" - idézte Gyurtát a klub közleménye.
Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere az ünnepségen emlékeztetett, hogy az önkormányzat 2010-ben kötött keret megállapodást az Újpesti Torna Egylet támogatásáról.
"A ma megkötött szerződéssel Gyurta Dániel és az UTE tovább öregbítheti Újpest hírnevét. Azt hiszem, büszkén állíthatjuk: Újpest a bajnokok otthona. Ahol ilyen élsportolók mutatnak példát a gyermekeknek, mint Gyurta Dániel vagy Berki Krisztián, ott sikeres lesz a fiatalok sportra, egészséges életmódra nevelése" - mondta Wintermantel.
A londoni olimpián a 200 méteres mellúszásban világcsúccsal aranyérmes, 23 éves Gyurta Dániel eddig a Jövő SC-Veolia tagja volt, a szerződése augusztus végén járt le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.