Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2024. Április 02. 09:59, kedd | Helyi
Forrás: Cs.Adrienn

Húsvétra hangolódtak a Szérűskertben

Húsvétra hangolódtak a Szérűskertben

Tavaszköszöntő, húsvétra hangoló rendezvényt tartott a Huszka József Hagyományőrző és Sport Egyesület március 31-én (húsvét vasárnap).

A Platán utca végén található Szérűskert évről-évre tökéletes helyszínt biztosít a kora tavaszi eseménynek, mely mindig nagy látogatottságnak örvend.

- Igyekeztünk a tanyai környezethez illő népi dolgokkal készülni, ezért az állatsimogató és népi játékok mellett íjásztatás, szalmabálából épült vár, a megújult csőszházban pedig a tavalyi bútorfestő kiállítás anyagából készült válogatás hívogatta a kikapcsolódni vágyó családokat – tudtuk meg Kollár László fő szervezőtől, aki azt is elárulta, hogy egyszerű, tanyasi ételekkel készültek a kulináris örömök biztosításához. Így került az asztalra palacsinta, üstben sült lángos, zsíros kenyér sok zöldséggel, lilahagymával, délben pedig birkapörkölttel csillapíthatták éhségüket a látogatók.

- Az állatsimogatóban a hagyományos tanyasi állatok (tyúkok, kacsák, libák, gyöngytyúkok, pulykák) mellett lehetőség nyílt az ismerkedésre a dísz- és postagalambokkal, a fácánokkal (angol vadász és aranyfácán), Lejer Zoltán kecskeméti tenyésztőnek köszönhetően nyulakkal is – számolt be a Szérűskert lakóiról és ideiglenes „vendégeiről” Kollár László.

- Igaz nem simogatni való állataink a racka birkák, de ezeket is meg lehetett tekinteni. 13 anya jószágunk van és az idei szaporulat ezidáig 9 bárány – büszkélkedett a fő szervező, majd felhívta a figyelmet a rendezvény újdonságára is, mely egy kárpát-medencei csacsi volt. Megtudtuk, hogy abban különbözik az összes többi szamártól az itt őshonos fajta, hogy a lapockájánál egy kereszt van.

A nagy látogatottságnak örvendő rendezvény egyben avató eseménye is volt a megújult csőszháznak, melyben nemrégiben fejeződtek be a munkálatok.
- Az önkormányzat és az egyesület tagságának segítségével sikerült akadálymentesíteni az egész épületet és ki tudtunk alakítani benne egy mozgáskorlátozott WC-t is. A tavaszköszöntő rendezvényünkre a csőszház épületében nemcsak kiállítással készültünk, hanem Kollár András vezetésével húsvétra hangoló tojásfestéssel is – zárta beszámolóját Kollár László.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.