Városlista
2019. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2019. Május 14. 12:49, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Ismét ellátogattak hozzánk a Hazajárók

Ismét ellátogattak hozzánk a Hazajárók

A Hazajáró című honismereti televíziós magazinműsor alkotói immáron ötödik alkalommal találkoztak kiskunfélegyházi közönségükkel május 9-én.

A Földrajzi Szabadegyetem sorozat keretében a Duna Tv Magyar Örökség-díjas Hazajáró című honismereti magazinműsor alkotói Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor ismét teltházas közönség előtt tartotta meg előadását a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében.

– A magyar ember szeret a távlatokba tekinteni, de mondhatjuk azt is, hogy a lábunk elé nem mindig nézünk. A Magyar Örökség-díjas Hazajáró című televíziós honismereti magazinműsor alkotói gyakran és szívesen látogatnak el Félegyházára, hogy megismertessék velünk szűkebb hazánkat, a Kárpát-medencét, és alkotómunkájuk eredményeként csodálatos tájakat járhassunk be – mondta köszöntő beszédében Csányi József polgármester.

A vetítéssel egybekötött közönségtalálkozón nemcsak a sorozat készítésének rejtelmeibe és a használt modern eszközök tárházába nyertek betekintést a megjelentek, hanem a Hazajárók jövőbeni terveiről is szó esett. Így például azt is megtudhattuk, hogy még több mint 170 epizód forgatását tervezik.

Hazajáró műsor két alkotóját, Kenyeres Oszkárt és Jakab Sándort, akik a művelődési központ színháztermében a sorozat készítésének koncepciójáról szóltak, beavatták a közönséget a forgatások műhelytitkaiba. Elmondták azt is, hogy ha ehhez megkapják a szükséges támogatást, még több mint 170 epizód forgatását tervezik.
Mi nézők pedig izgatottan várjuk, hogy a tévé képernyőjén keresztül jobban megismerhessük a Kárpát-medence varázslatos tájait, hazánk páratlan természeti és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 20. 11:58, hétfő | Helyi

Keresi a rendőrség a képeken látható férfit

A kiskunfélegyházi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi beazonosításához.

2019. Május 20. 11:03, hétfő | Helyi

Elérhetetlenné válhat a Gmail és a Play áruház a Huawei telefonokon

A Google amerikai távközlési vállalat felfüggeszti több együttműködését a kínai Huawei óriásvállalattal...

2019. Május 20. 10:00, hétfő | Helyi

Amikor a hulladék új életre kel…

Május 19-én megnyitotta kapuit a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás a KSzC Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium udvarán.

2019. Május 20. 08:39, hétfő | Helyi

Kiskunfélegyháza adott otthont a Petőfi-rokonok országos találkozójának

A Városháza dísztermében május 18-án tartott országos rendezvényen a Petrovics és a Hrúz leszármazottak vettek részt.