Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. November 25. 04:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Ismét sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Ismét sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Szombatra is a fél országra figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: szombat reggelre - elsősorban az Alföldön és az Északi-középhegység területén - képződő köd, tartós köd napközben csak lassan szűnik meg. A sűrű köd veszélye miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér,Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére adták ki a figyelmeztetést.

Kiemelték továbbá, hogy szombat délutántól a Dunántúl északi részén viharossá fokozódik a szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban kifejtették: a Kárpát-medencét északnyugat felől egy ciklon hidegfrontja közelíti meg, amely szombat este éri el Magyarországot, és vasárnap vonul át az ország felett. Szombaton a köd legtovább az ország északkeleti harmadán marad meg. Estig legfeljebb néhol lehet gyenge eső, vasárnap hajnaltól várható intenzívebb csapadék, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7-14 Celsius-fok között alakul, a tartósan borult, párás helyeken marad 10 fok alatt a maximumérték.

Vasárnap túlnyomóan borult lesz az ég. Kezdetben többfelé várható csapadék, a dunántúli hegyekben és az Északi-középhegységben havas eső, hő is előfordulhat. A szél erős, akár viharos lehet. Vasárnap a maximumhőmérséklet 4-8 fok között alakul - tette hozzá Szabó Zsanett meteorológus.

Címkék: időjárás, köd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.