Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Február 08. 17:00, vasárnap | Életmód
Forrás: tudasfaja.com

Könnyed borotválkozás?

Könnyed borotválkozás?

A férfiak nagy része a hagyományos borotvát részesíti előnyben, nekik szeretnék néhány tippet adni a sokszor terhesnek tűnő napi borotválkozás megkönnyítésére.

A férfiak nagy része a hagyományos borotvát részesíti előnyben, nekik szeretnék néhány tippet adni a sokszor terhesnek tűnő napi borotválkozás megkönnyítésére.

A nedves borotválkozás lényege, hogy a szőrt egy éles eszközzel távolítják el, ez napjainkban általában többpengés borotvát jelent. A cél, hogy az arcbőr minél simább legyen, illetve hogy a pengék ne sértsék fel azt, ezért szükséges a szőrszálak felpuhítása. A borotvahab a szőrszálakat nedvességgel tölti meg, illetve nagy mennyiségben tartalmaz olajat, így egyrészt könnyen eltávolíthatóvá teszi a szőrt, másrészt biztosítja a könnyed siklást az arcon, ezzel kivédve az irritációt és a bőr megvágásának veszélyét.

Hogy még könnyebbé tegyék a borotválkozást, ha lehetőségük van, akkor zuhanyozzanak előtte, mert a meleg víz és a gőz még jobban felpuhítja a szőrszálakat – ha zuhanyzásra nincs lehetőség, érdemes az arcot többször lemosni meleg vízzel!
Hogy a borotvahab megfelelően kifejtse hatását, 2-3 percet kell várni és csak azt követően elkezdeni a borotválkozást! A hagyományos borotvát nem kell a bőrhöz nyomni, tévedés, hogy így simább lesz a bőr (maximum megvágják magukat), bőven elég ha a borotva súlya „nehezedik” a pengére.

A borotválkozást mindig a szőrnövés irányába végezzék! Ha még simább arcot szeretnének, újból be kell kenni a bőrt borotvahabbal és csak akkor szabad a szőrnövéssel ellentétesen is megborotválni.
Ha szakállt vagy bajuszt visel, érdemes a nem borotválandó területet is bekenni habbal, mert ez eltávolítja a szőrszálakhoz tapadt szennyeződéseket, illetve kellemes, puha tapintású és illatos lesz tőle az arcszőrzet.
A művelet végén többször öblítsék le az arcot, tiszta, hideg vízzel, majd puha törölközővel itassák fel a nedvességet, soha ne dörzsöljék! Az arcbőr megnyugtatására használjanak könnyű, nem zsíros balzsamot, krémet!

Ha a bőr mégis kipattogna, cserélje le borotváját, ha ez sem válik be és megteheti, függessze fel a mindennapos borotválkozást!
A borotvaválasztásban ma már nagyon nehéz, a választék óriási, de az biztos, hogy minél több pengével rendelkezik egy borotva, annál biztonságosabb, hatékonyabb és annál kisebb az irritáció. Ha megtalálták a megfelelőt, ne dőljenek be a reklámoknak, ne cseréljék le a jól megszokott eszközt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.