Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Március 23. 09:51, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Követendő a példa

Követendő a példa

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanári kara hangversenyt tartott az intézmény diákjainak és az érdeklődő nagyközönség számára március 22-én.

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a város egyik legnagyobb alapfokú oktatási intézménye, mely nagy múltú iskolák összevonásával jött létre. A Művészeti Iskola részvétele, az ének-zene tagozatos általános iskola és a hangszeres képzés intézményes összekapcsolása pedig lehetőséget teremtett a zenei képzés korábbinál is eredményesebb, még magasabb szintű folytatására. Az intézményben tanuló diákok szabad keretek között fejleszthetik adottságaikat a hangszeres zene, képző- és iparművészet (rajzolás, festés, kerámia, grafika), táncművészet (néptánc, társastánc), valamint színművészeti csoportjainkban. Munkájukat színvonalas hangversenyeken, rendezvényeken, kiállításokon, pályázatokon mutathatják be. Az alkotó, előadó tevékenység segíti személyiségük és esztétikai érzékük kibontakozását, ritmusérzékük, kézügyességük, mozgás- és beszédkultúrájuk fejlődését. Az így szerzett képességek megalapozzák, segítik az eredményes és sikeres tanulásukat is.

A majd 50 éves iskola egyik legnagyobb hagyománya, az évről-évre megrendezésre kerülő Tanári Hangverseny. Ilyenkor nem a gyerekek mutatják be tudásukat, hanem az őket oktató tanárok állnak példaként a tanítványok előtt. Nemcsak hangszeres előadást hallhat a közönség, hanem kórusművek is elhangzanak, melyben a tanári kar tagjai közreműködnek. A hangverseny elején az Ave Maria című művet adták elő, zárásként pedig a „Isten fénye út a sötétben” című törzsi dalt hallhatta a közönség, mellyel egy picit a húsvéti készülődés hangulatát is belopták a hétköznapi estébe.

Természetesen komoly próbákkal jár a hangversenyre való felkészülés, amelyet mindenki erőn felül vállal magára. A szabadidejüket, a hétvégéket, estéket áldozzák fel a hangversenyen résztvevők azért, hogy felkészülten és méltó példaként álljanak a művészpalánták és a lelkes közönség elé – tudtuk meg Kis-Fekete Vilmostól, a zeneiskola igazgatójától, a hangverseny után készített interjúban.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.