Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Január 25. 14:00, vasárnap | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Létrejött az interaktív gyógynövény adatbázis

Létrejött az interaktív gyógynövény adatbázis

A fenntartható gyógynövény-gyűjtésről és az egyes csodaszerekről hozott létre interaktív adatbázist a WWF Magyarország és a TRAFFIC.

A fenntartható gyógynövény-gyűjtésről és az egyes csodaszerekről hozott létre interaktív adatbázist a WWF Magyarország és a TRAFFIC. A felületen többek között a leggyakrabban előforduló gyógynövényekről lehet tájékozódni.

A TRAFFIC, a vadon élő növények és állatok nemzetközi kereskedelmét felügyelő hálózat, és a WWF Magyarország nemrégiben lezárult regionális 'Traditional and Wild'/'Hagyományos és vad' projektjéhez kapcsolódóan hozta létre a 'Why go Wild?'/'Miért jó a vad?' interaktív gyógynövény adatbázist.

A játékos, ismeretterjesztő és számos gyakorlati felhasználási módot is segítő felület rengeteg információt tesz könnyedén elérhetővé a 30 leggyakrabban előforduló gyógynövényről, amilyen a dió, a közönséges zsurló, a mályva vagy éppen a pitypang. Segítségével megismerhetjük a Magyarországon, Csehországban, Szlovéniában és Lengyelországban fellelhető növényfajok gyógyászati és szépészeti felhasználási módjait, ismereteket gyűjthetünk a felhasználásukkal készült termékekről, ahogyan a természetes előfordulási helyeikről és fenntartható gyűjtésmódjukról is.

Az oldal a vadon termő növények fenntartható gyűjtése és feldolgozása iránt érdeklődő cégek, illetve a kereskedelem szabályozásáért felelős kormányzati szervek tájékozódását is segíti, ugyanakkor a hétköznapi felhasználókat is szórakoztató információs felületként látja vendégül. Közösségi kvízjátékkal pedig tesztelhetjük is gyógynövényekkel kapcsolatos tudásunkat.

Kreatív és innovatív dizájnjáért az oldal elnyerte a theFWA.com és cssdesignawards.com 'Site of the Day' díját.

Az adatbázis elérhető a http://whygowild.com/hu/ oldalról

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.